Hükümete yakın yazardan Abdullah Gül’e: “Her taşın altından o çıkıyor”

Hükümete yakın yazardan Abdullah Gül’e:  “Her taşın altından o çıkıyor”
Star yazarı, AKP ve Erdoğan’dan nefret eden çevrelerin düzenlediği her etkinlikte Abdullah Gül’ün yer aldığını iddia etti, “Her taşın altından o çıkıyor” ifadesini kullandı. Kekeç, Ahmet Davutoğlu için ise “Neden konuşmuyor?” sorusunu yöneltti.

Hükümete yakın Star gazetesi yazarlarından Ahmet Kekeç, yeni siyasi parti kuracağı iddiaları öne sürülen Abuddullah Gül için, “Her taşın altından o çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Kekeç, isim vermeden Ahmet Davutoğlu’na da göndermede bulundu ve şunları yazdı: “Parti kurma hazırlığı içinde olduğu iddia edilen eski Başbakan neden konuşmuyor? En ufak bir iddiayı bile anında tekzip ederdi. İddialar gerçeği yansıtmıyorsa, neden açıklama yapmıyor? Doğruysa, neden elan üyesi bulunduğu partiyle ilişkisini kesmiyor?”

İşte Kekeç’in yazısının tamamı:

Her taşın altından o çıkıyor

Kenan Evren, darbe yapıp devlet başkanlığını ele geçirdiğinde, ülkeyi Atatürkçülüğe ikna etmek gibi kutsal bir görev üstlendi ve bizleri Atatürk’ün her an her yerde olduğuna inandırmaya çalışan özlü sözler söyledi.

Mesela, “Hangi taşı kaldırsanız, altından Atatürk çıkar” dedi.

Bu sözü “Atatürk güzellemesi” sanan paşamıza, aynı güzellemelerle karşılık verildi ama bunu anlayacak kapasiteye ve donanıma sahip değildi.

Şimdi ben de benzer bir güzelleme yapmak istiyorum ve her taşın altından “o”nun çıktığını iddia ediyorum.

Buradaki “o”, on birinci Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’dür.

Her taşın altından artık o çıkıyor.

Cumhurbaşkanlığı görevini tamamladıktan sonra, partisine olan mesafeli tavrını hatırlatan gazetecilere, “Aktif siyasi hayatımı noktaladım da, o yüzden” karşılığını verdi.

Eyvallah...

Bir “karar”dır.

Partiden bazı arkadaşları buruklukla karşılasalar da, bu karar saygı gördü, saygıyla karşılandı.

Demek ki Sayın Gül, bundan böyle partisinin (yani AK Parti’nin) toplantı ve etkinliklerinde boy göstermeyecekti, aktif siyasetten elini eteğini çekecekti, bir anlamda “emekliliğin keyfini” sürecekti.

Fakat o da ne!

İlgili Haberler