Hükümetten taşeron açıklaması

Hükümetten taşeron açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, 696 sayılı KHK ile yapılan taşeron düzenlemesine ilişkin açıklamada bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sarıeroğlu'nun konuşmasından satır başları;

- Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları sonrası 450 bin kişi şuanda kamuda çalışan 4 aşamalı çalışma yaptık.  Mahalli idarelerimizin birlikleri, kamuda mevsimlik geçici işçi olarka çalışan kardeşlerimiz, özelleştirme ile gelen kardeşlerimiz ile ilgili bir paket.

- Merkezi bütçe ile düzenlemeleri kabul ettik. Bütçe çalışmaları sırasında görüşülen, herkesin görüşlerini paylaştığı herkes kapsama girmiş bulundu.

- Atatürk Orman Çiftliği gibi TİGEM'ler ek bir listede görmüştür arkadaşlarımız. Düzenleme kapsamında 450 bin kişi şartsız, yaş kriteri olmadan, eleme anlamı taşıyacak hiçbir düzenleme yapmadık. Kardeşlerimizin içi de rahat olsun.

Emekli olanlar dışında 450 bin kişi sınav olacak, hepsinin inşallah kadrolu işçi olarak 4 (D) statüsündeki istihdamını sağlayacağız.

İlgili Haberler