Hulisi Akar'ın sözleri Mevlüt Çavuşoğlu'nu yalanladı mı?

Hulisi Akar'ın sözleri Mevlüt Çavuşoğlu'nu yalanladı mı?
Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Yunanistan ve Türkiye arasında yaşanan Adalar krizine ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı’nın farklı açıklamalarına dikkat çekildi.

Sosyal paylaşım ağı Twitter’da AKP iktidarının Yunanistan ve adalar politikasını eleştiren bir video kısa sürede ilgi çekerek gündem oldu. Yunanistan ve Türkiye arasında yaşanan Adalar krizine ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı’nın aynı konu üzerinde birbirinden farklı açıklamalarına dikkat çekildi.

“HANGİSİ DOĞRU?”

Twitter’da paylaşılan videoda,  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 2017 yılında katıldığı canlı yayında Ege adalarına yönelik söylediği, "1996 yılında Kardak krizinden sonra adaların filli ve hukuki durumunda hiçbir değişiklik olmamıştır" sözleri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ifadeleriyle "Hangisi doğru?" şeklinde karşılaştırıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar ise, geçtiğimiz günler Adalar krizine ilişkin yaptığı açıklamada, Ege'de uluslararası anlaşmalarla belirlenen gayri askeri statüde 23 adanın durumuna değinerek, "Gayri askeri statüde ada olmasına rağmen bunlardan 16'sı anlaşmalara aykırı olarak silahlandırılmıştır. Yunanistan’dan uluslararası hukuka, imzaladığı anlaşmalara ve iyi komşuluk ilişkilerine göre davranmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.