Hulusi Akar: Darbecilerin beyinlerinin yerine çip yerleştirilmiş

Hulusi Akar: Darbecilerin beyinlerinin yerine çip yerleştirilmiş
Hükümet, tartışmalara yol açan kuvvet komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması konusunda düzenleme yapacak.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM Milli Savunma Komisyonu üyelerine, bakanlığına bağlanan kuvvet komutanlıklarının, harekat-planlama ve istihbarat yönünden Genelkurmay Başkanlığı’na, personel ve lojistik açıdan ise Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmasını öngören bir çalışma yaptıklarını aktardı. 

IŞIK VE AKAR'A ZİYARET

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri Bakan Işık ve Genelkurmay Başkanı Akar’a “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu.
Edinilen bilgiye göre Işık ile görüşmede CHP’li üyeler kuvvet komutanlıkları, askeri okullar ve GATA ile ilgili hükümler içeren

KHK’YI ELEŞTİRDİLER

Kuvvet komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmasıyla ilgili eleştiriler üzerine Işık, dünya ülkelerinden milli savunma yapılanmalarına ilişkin örnekler verdi. 

Işık, “Dünyanın her yerinde eline silah verilen güç sivil denetim altında” vurgulamasını yaptı. Işık’ın bu sözlerine CHP’li üyelerden “Örnek verdiğiniz hiçbir ülkede darbe olmuyor. Çünkü hukuk devleti ve demokrasileri güçlü. Darbe ancak hukuk devleti ve demokrasi güçlendirilerek önlenir” değerlendirmesi geldi. 

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Komisyon üyelerinden edinilen bilgiye göre, Işık, kuvvet komutanlıklarının personel, lojistik yönünden Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı olmasını, istihbarat, harekat-planlama, muhabere yönünden ise Genelkurmay’a bağlı kılınmasını öngören çalışma yürüttüklerini anlattı.

Akar’ın ise komisyonla görüşmesinde, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatırken, FETÖ’cü askerler için “Bunların beyinlerinin yerine çip yerleştirilmiş. Uzaktan kumandayla bir komuta merkezinin yönlendirmesiyle, tamamen oraya entegre olmuş, milletin iradesini başka yere vermiş kişiler bunlar. TSK’ya sızmış, ama TSK’yı temsil etmeyen kişiler bunlar. Ama çok şükür atlattık” dediği belirtildi.

Muhalefet partilerine mensup üyeler kuvvet komutanlıklarının MSB’ye bağlanmasını, askeri okulların kapatılmasını eleştirdi. Bu üyeler “Ordunun komuta bütünlüğünün ortadan kaldırılması doğru değil. Öyle bir gün olur ki Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Savunma Bakanı farklı düşünceden olabilir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın kuvvet komutanlıklarına emir vermesi sakıncalar doğurur” diye eleştirdi.