Hulusi Akar, "Rusya ile karşı karşıya gelmek gibi niyetimiz yok"

Hulusi Akar, "Rusya ile karşı karşıya gelmek gibi niyetimiz yok"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı canlı yayında İdlib'deki son gelişmeleri değerlendirirken "Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi bir niyetimiz yok, söz konusu da olamaz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akara, CNN Türk'te katıldığı canlı yayından İdlib'deki gelişmeler ve Rusya ile ilişkilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya ile karşı karşı gelmek gibi bir durumun söz konusu olamayacağını belirten Akar, "Bizim Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi bir niyetimiz yok, öyle bir şey söz konusu değil. Bizim için mesele rejimin ateşkese uyması, radikalleşmenin ve göçün önüne geçilmesi" şeklinde konuştu.

"Biz diyoruz ki gerekirse zor kullanıp bu ateşkesi sağlayacağız" diyen Bakan Akar, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun sonunda olacak şey şu, Anayasa süreci devam ediyor. Anayasa yapılsın, o çerçevede seçimler yapılsın, meşru bir hükümet oluşsun, Suriye'nin içindeki ve dışındakilerin katılımıyla meşru Suriye hükümeti çerçevesinde istikrara kavuşmuş bir devlet olması bizim samimi arzumuzdur.

Biz ateşkes için en büyük gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bunun için de hava sahasının tarafımız tarafından etkin şekilde kullanılması gerekiyor. Bazı faaliyetlerde gerekli adımları atıyoruz. Bu şekliyle çok daha etkin şekilde bizim oradakilerle mücadele edip ateşkesin İdlib içinde gerçekleştirmemiz mümkün olacaktır."

İlgili Haberler