Humus nasıl yapılır. Humus tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Humus nasıl yapılır. Humus tarifi ve malzemeleri nelerdir?
TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye’nin 19 Kasım 2020 Perşembe günün yayınlanacak bölümde yarışmacılar Humus yapacaklar. Humusun nasıl yapıldığı da izleyiciler tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, Humus nasıl yapılır. Humus tarifi ve malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde…

Türkiye'yi ekranlara kilitleyen Masterchef Türkiye’nin 19 Kasım 2020 Perşembe günü yayınlanacak yeni bölümünde yarışmacılar dokunulmazlık oyunu için mücadele edecekler. Humus tarifi ise izleyenler tarafından merak konusu oldu.

İşte, zeytinyağı, tahin ve haşlanmış nohutun muhteşem birlikteliği, tadına doyum olmayan Humus nasıl yapılır. Humus tarifi ve malzemeleri nelerdir?

yenicag-humus1.jpg

HUMUS MALZEMELERİ

3 su bardağı nohut
5 yemek kaşığı tahin
5 diş sarımsak
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz

HUMUS ÜZERİ İÇİN

4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

HUMUS NASIL YAPILIR?

Ayıklanmış nohutları suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklayın.

Ezilmiş sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, su, zeytinyağı, kimyon ve tuzu blender yardımıyla püre gibi olana kadar karıştırın.

Humus karışımını servis tabağına yayın, orta kısmında hafif bir çukur açın. Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp tatlı toz kırmızı biberi yakın. Kızgın yağı humusun üzerine gezdirin.

(Kaynak: haberturk.com)