Hürrem Sultan dönemi gibiydi

Başka saltanatlarda da mutlaka olmuştur ama Hürrem Sultan izlenimleri çok taze olduğu için bana onu hatırlattı...
Bizans entrikaları falan meşhurdur, ancak Hürrem Sultan dönemindeki entrikalar da yabana atılmaz.
***
Kim suçlu bilemedik.
Cumhurbaşkanlığı seçimine az katılım sebebinin tatilciler ve şezlongları mı olduğuna kadar iş gitti...
Bana sorarsanız; yaz günlerine böyle önemli seçimleri kim koyuyorsa onlar da suçludur!..
Herkes Tayyip Bey gibi biyonik adam değil ki, günde 3 miting yapsın... Devletin imkanlarından faydalanmak, üstüne üstlük bağış toplamak, yasaları pervasızca çiğnemek... Say say bitmez!..
Tabii, muhalefet liderlerinin ölçüp biçmeden ortak aday göstermeleri de bu arada sayılmalı. Bununla beraber, bundan sonra Türkiye’nin daha rahat günler geçireceğini ümid ediyorum. Hiç olmazsa miting konuşmalarıyla asabımız bozulmayacak. Ayrıca, bu seçimlerde alınan neticenin çok sağlıklı olacağını zannetmiyorum. Ekonomi berbat... Ali Babacan ile Mehmet Şimşek, hükümetin ekonomi politikalarında sorumluluk almaktan kaçıyorlar. Krize bir adım kaldı deniyor. O zaman kabak yine fakir halkın başına patlayacak, onlar da bu saltanatın yıkılmasından nasiplerini alacak.
Halk yoksulluktan dolayı isyan edebilir. Hatay’a doğru yürüyen , hatta İstanbul’a doğru yürüyeceğini iddia eden IŞİD, cinayetlerini artırabilir.
***
Türkiye’de ne kadar başarısız olursan o kadar rağbet görürsün... Davutoğlu’nun adı başbakanlık için geçince bunu düşündüm...
Abdullah Gül’ün önünü kesiyor; başbakan mı desem, cumhurbaşkanı mı desem Tayyip Erdoğan... Bu o kadar kolay olmayacak, Gül’ün yeni bir parti kurmasını mesela nasıl önleyecek?..
Herkes merkez sağda boşluk var deyip duruyor. O boşluğun doldurulmasıyla AKP, Özal’ın partisi gibi erir gider...
CHP’de de buna benzer kıpırtılar var. Orada da yeni bir parti oluşturulması ihtimali mevcut. AKP’nin nefesini kesecek, genç ve dinamik bir parti çıkabilir CHP’den.
***
Halk arasında; bir şeyi çok istemeyin derler. Çok istediğiniz şey sizden kaçar... Mesela; dünyayı istemeyin, dünya sizden kaçar. İstemediğiniz vakit dünya size koşar... Bunlar; ilimle, hikmetle ve tecrübeyle elde edilmiş gerçeklerdir.
Dolmabahçe’de oturdum, Vahdettin’in köşkünde de oturacağım... Çamlıca’ya kabir de yaptırıyorum, bir de Çankaya’da oturayım ihtirasları tehlikeli isteklerdir.
Bir de HSYK’nın seçimi var... Bu seçimde Bilal’den hesap soracak ve o dosyanın kapağını kaldıracak bir sonuç çıkarsa işte o zaman Erdoğan ailesinin çırası yandı demektir.
***
Umalım ki, Tayyip Bey bundan sonra daha ağırbaşlı olsun. Bununla beraber ben Hürrem Sultan döneminin bittiğini düşünüyorum ve Türkiye’nin rahatlayacağını ümid ediyorum. Tabii, etrafımızdaki çakallar vatanımızın başına yeni dertler açmazlarsa..

Yazarın Diğer Yazıları