Aynı cip ABD'de 3.500 dolar bizde 750 bin TL. Amerika'da 1 aylık ücretle cip alınıyor

Aynı cip ABD'de 3.500 dolar bizde 750 bin TL. Amerika'da 1 aylık ücretle cip alınıyor
Gazeteci Fikret Ercan, ABD ile Türkiye'de satılan cipin fiyatını kıyasladı. Ercan "Aynı marka, aynı kilometredeki cipin Türkiye'de 750 bin TL'ye satıldığını ABD'deki fiyatının ise 3.500 dolar (64 bin TL) olduğunu açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'nin efsane yazı işleri müdürü Amerika'da gördüklerine inanamadı

Enflasyonun patlaması Türk insanının ev ve otomobil sahibi olma hayallerini elinden aldı. Yüzüne bakılmayacak en düşük model araçların fiyatı 100 bin TL''den başlarken, en ucuz sıfır otomobil fiyatı ise 400 binden satışa sunuluyor.

Hürriyet Gazetesi''nin efsane yazı işleri müdürü Fikret Ercan, gittiği Amerika Birleşik Devletleri''nde satışa konulan Range Rover ile Türkiye''de satışa konulan aynı marka aynı kilometredeki aracı kıyasladı.

Fikret Ercan''ın sosyal medya hesabından yaptığı çarpıcı tespit şu şekilde:

"Yaklaşık 20 gündür Amerika''dayım. San Francisco''da. Amerika''nın en zengin bölgelerinden biri. Ama onların da birçok sorunları var o ayrı. Güzel ülkemizde geldiğimiz noktaya bakar mısınız. Küçük bir örnek. Laf kalabalığına gerek yok, siz aradaki farkı kıyaslayın. Aynı araba Range Rover cip. İkisi de ikinci el. Yaklaşık kilometreleri de aynı. Burada 3500 dolar (yaklaşık 64 bin lira) Türkiye''de ise 750 bin lira.

Amerika''da Asgari ücretli birisi sadece bir ay çalışıp bu arabayı alabiliyor. (Marketlerde torba dolduranın bile saat ücreti 10 doların üzerinde) Bizde ise hadi torpil yapıp asgari ücreti 7 bin 500 lira diyelim. Bu arabayı alması için tam 100 maaşını yatırması lazım. Bırakın almayı hayal bile edemez. İkinci sayfada örnek olsun diye başka araba ilanları da koydum. Ama biz yine de onlar bizi kıskanıyor, palavralarına devam edelim. Nasıl olsa yalanlar bedava. İnanan çok olunca."

İlgili Haberler