Hürriyet Gazetesi'nin yağcılık haberi. Geçim derdinin suçlusu fakirlermiş

Hürriyet Gazetesi'nin yağcılık haberi. Geçim derdinin suçlusu fakirlermiş
Takvim Gazetesi ve TRT Belgesel’in yoksulluk güzellemelerinin ardından Hürriyet Gazetesi de bugünkü manşeti ile bu utanç kervanına katıldı. Hürriyet Gazetesi “Çöpten topladım, israfı gördüm” başlığı ile manşete taşıdığı haberinde yoksul vatandaşların gıdaları israf ettiğini söyleyerek adeta suçladı.

Vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısı, bazı gazetelerde ve televizyon kanallarında görmezden gelinirken bazı gazeteler ve televizyon kanallarında ise akıllara durgunluk verecek cinsten yorumlanıyor.

Takvim gazetesinin “Bu haberi okumadan markete gitmeyin” manşetinin ardından bir skandal manşet de Hürriyet Gazetesi’nden geldi.

Habere imzasını atan Emre Eser, İşin Peşinde köşesinde bu hafta çöp topladığını ve devletin raporlarına giren büyük israfı çöplerde gördüğünü söyledi. Yoksul vatandaşı suçlamaktan da geri kalmayan Eser, “İsrafta zenginle fakirin birbirinden farkı yok” dedi.

Haberin “İsrafın boyutu çok büyük” başlıklı bölümünde şu ifadelere yer veriliyor:

“Mesai arkadaşım Sadık Cinek daha yola çıkmadan çöpe atılan şeyleri görünce şaşıracaksın diye uyarmıştı. Gerçekten de öyle oldu. Taze ve dokunulmamış ekmekler, meyveler, hazır yiyecekler, yeni kıyafetler... Hepsi çöpe atılmıştı. Üstelik her sokakta durum böyleydi. Türkiye’de gıdaların israf edildiğini hepimiz biliyoruz ama çöpe bakınca durumun ne kadar vahim olduğunu gördüm. Her konteynerın içinde ve yanında onlarca paketlenmiş ekmek var. Bazı mahallelerde ise çöpün yanına asılmış. Ama onlar da nihayetinde çöpe gidiyor.”

TAKVİM VE TRT BELGESEL DE FAKİRLİK GÜZELLEMESİ YAPMIŞTI

Ekonomide her şeyin çok iyi gittiğini söyleyerek emekliye, memura ve işçiye her gün “müjde” haberleri veren Takvim Gazetesi’nin 7 Şubat tarihli manşetten verdiği skandal haberi büyük tepki toplamıştı.

Takvimin manşetinin ardından TRT Belgesel de “çöpten yiyecek bulma” taktikleri içeren bir video yayımlamıştı…

İlgili Haberler