Hürriyet’in eski efsane yazarı öldü. Cenaze detayları belli oldu

Hürriyet’in eski efsane yazarı öldü. Cenaze detayları belli oldu
Amerika Washington’dan bildirdiği haberlerle ünlü Hürriyet’in eski yazarı Doğan Uluç öldü. Uluç'un cenaze töreninin detayları belli oldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Doğan Uluç’un ölümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajda “Değerli meslektaşımız Doğan Uluç’u kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Doğan Uluç’un ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, sabır diliyoruz” dendi.

CENAZE TÖRENİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

New York''ta vefat eden Doğan Uluç''un cenazesi 13 Ağustos 2022 Cumartesi günü saat 10.00''da Islamic International Funeral Service''te yapılacak dini törenin ardından Green Wood Mezarlığı''nda toprağa verilecek.

DOĞAN ULUÇ KİMDİR?
1935 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Mesleğe 1955 yılında Tercüman Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Ardından Hürriyet’e girdi, 1964 yılında gazetenin Londra muhabirliğine atandı. 1970 yılında yine aynı gazetenin Birleşmiş Milletler ve Amerika Merkez Bürosu temsilciliği için New York’a gönderildi.

Uluç o tarihten bu yana siyasi, sosyal, ekonomik alanlarda gazetecilik görevini ABD’de sürdürüyordu. Hâlen Hürriyet gazetesi ve dergilerinde haber, röportaj ve köşe yazıları yayınlanıyordu. 1970’lerin başında ‘U.N. Diplomat Magazine’ ve ‘Turkey Yearbook’ yayımlarını çıkaran Uluç çeşitli yurtiçi ve dışı basın meslek kuruluşlarından başarı ödülleri ve üstün hizmet plaketleri aldı. Sürekli Basın Kartı taşıyordu.