Hüseyin Çapkın tutuklandı

Hüseyin Çapkın tutuklandı
FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli ''Silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ve savcılıkta ifadeleri alınarak tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen eski İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, Pendik Kaymakamı Osman Tunç, müfettişler Gürkan Polat ve Yılmaz Kurt'un hakimlik işlemleri sona erdi. 

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 4 zanlının da ''Silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi. 

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı.

İlgili Haberler