Hüseyin Örs: "Meral Akşener söylüyor, iktidar uyguluyor"

Hüseyin Örs: "Meral Akşener söylüyor, iktidar uyguluyor"
İYİ Parti Grubu adına Meclis’te söz alan Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, mevcut iktidarın, Genel Başkanları Meral Akşener’in ürettiği çözümleri uygulamaya geçirdiğine dikkat çekiyor.

Meclis’teki kanun düzenlemeleri çalışmaları sırasında söz alan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Gazi Meclis çatısı altında muhalefet görevlerini yerine getirdiklerini ifade etti. İYİ Parti’nin Meclis’e sürekli kanun teklifi, araştırma ve soru önergesi vermesi nedeniyle eleştirildiğini ifade eden Örs, “Sorunların nedenini araştırmaya, çözümüne katkı yapmaya yönelik araştırma önergelerimizle burada olacağız, gördüğümüz eksiklerin, yanlışların nedenini önergelerimizle soracağız.” dedi.

MC KINSEY ANLAŞMASI İPTAL EDİLDİ

Genel Başkanları Meral Akşener’in ekonomik ve siyasi çözüm önerilerini mevcut iktidarın hayata geçirdiğini ifade eden Örs, şu açıklamalara yer verdi: “Değerli milletvekilleri, bakın, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener 2 Ekim 2018'de Türkiye Büyük Millet Meclisi İYİ Parti Grubu’nda yaptığı konuşmasında dedi ki: ‘McKinsey'le yapılan anlaşma, ikinci kozmik oda vakasıdır, kapitülasyonların hortlatılmasıdır…’ Tam dört gün sonra, 6 Ekim’de McKinsey'le yapılan anlaşma iptal edildi.

ASGARİ ÜCRET VE FINDIK FİYATLARI

“Sayın Akşener 23 Ekim 2018'de grup konuşmasında dedi ki: ‘Fındık için taban fiyat, 10 TL maliyet, 5 TL de refah payıyla toplam 15 TL olmalıdır.’ Üç gün sonra, 26 Ekim’de fındık alımı için taban fiyat Hükûmet tarafından 14,5 TL olarak açıklandı. Sayın Akşener 20 Kasım 2018'de grup konuşmasında dedi ki: ‘Asgari ücrete de kendi maaşınıza yaptığınız kadar yani yüzde 26 zam yapın.’ O biraz daha sonra yani bir ay sonra oldu, 25 Aralık’ta asgari ücrete yüzde 26 zam yapıldı.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ İNDİRİMLERİ

Sayın Akşener 13 Kasım 2018'de grup konuşmasında dedi ki: ‘Bugün 'Dövizi indirdik.' diye hava atanlar, doğal gazın, elektriğin fiyatını indirdi mi? 'Zam yok.' diyorlar, zam zaten yapıldı. Döviz düştü ise geri alın elektrik ve doğal gaz zamlarını.’ Bir buçuk ay sonra, 25 Aralık’ta 1 Ocaktan itibaren elektrik ve doğal gazda yüzde 10 indirim yapılacağı açıklandı. Ha, bu yeter mi? Yetmez tabii ancak kısmen de olsa bir ferahlama olabilir.

Diyeceğim odur ki: Milletin sesi İYİ Parti muhalefette iken de milletimizin dertlerine çare noktasında öncülük yapıyor, milletimize nefes aldırıyor, varın iktidarını siz düşünün.”