Hüsran sizi bekliyor

17 yıldır anketlere güven bunalımı yaşamamışlardı. Şimdi anketlere güvenmediklerine göre anketlerin söylediği gerçekler rahatsızlık yaratmaya başlamış demektir.

Diğer taraftan anketlere güvenmemekle mitinglerin sayısını artırmaları ve burada başlayan panikle muhalefeti düşmanlaştırma siyaseti arasında da anlamlı bir ilişki var.

Demek ki gidiş borusu çalıyor ve sesi ta yukarılarda net bir biçimde duyuluyor.

İktidara yıkın isim olarak bilinen ANAR şirketinin başkanı İbrahim Uslu iktidarı kast ederek: "Ekonomik söylem geliştiremeyince sertleşir" diyor. Uslu, "halkın gündeminin yüzde 76,5 ile ekonomi" olduğunu vurguladıktan sonra, çok çarpıcı bir tespitte bulunuyor: "Bu sert söylemlerin ardından sahadan hükümeti mutsuz edecek sonuçlar geliyor" diyor.

Bu durumda muhalefeti toptan hain ilan etmek, belediye seçim sonuçlarını ülkenin geleceği demek olan beka ile ilişkilendirmek halk nazarında beklenen sonucu vermemiş.

Nitekim Uslu'nun söylediklerine göre "beka söylemine AKP seçmeni de inanmıyor" muş.

Bu durumda geriye ne kaldı?

Kutsallar.

Allah'a iftira

Bir yapmadıkları o kalmıştı. Şimdi sıra Allah'a iftira atmaya kaldı. Önce eski bir bakan AKP'ye oy vermenin "ruz-i mahşerde berat belgesi olacağını" söyledi. Sonra biri çıktı "Allah ne diyor? Emaneti ehline veriniz." Diyerek AKP oy vermenin cennete giden yol olduğunu dillendirdi.

Basına yansımayan kimi cemaat ve tarikatlarda da benzer konuşmalar yapıldığını duyuyoruz.

Bunun anlamı açıkça Allah'a iftira etmektir. Çünkü iftira bir kimsenin yapmadığı ya da yapmayacağı bir şeyi yapmış gibi yaymak ve söylemektir.

Allah neden bizi AKP'ye oy verdiğimiz için cennete atacak?

AKP, milleti patates, soğan kuyruğunda beklettiği için mi?

Türkiye'nin (ümmetin) borcunu 17 yılda 129 milyar dolardan 467 milyar dolara çıkarıp gayrimüslimlere borçlandırdığı için mi?

Yoksa faizi artırıp, uluslararası sermayeyi Türkiye'den nemalandırıp bire on kazandırdığı için mi?

Değilse Allah'ın dinini olması gerektiği gibi değil de kendi siyasetine, makam ve mevki kazanmasına alet ettiği için mi bizi cennete atacak?

Buyurun söyleyin niçin?

"Biz Müslümanız" mı diyeceksiniz.

Peki, biz neyiz?

Kaldı ki nasıl Müslümansanız, "elinizden ve dilinizden" kimse memnun değil. Elinizle beytülmali (devletin-halkın) parasını, Sayıştay raporlarıyla tespit edildiği gibi eşe dosta dağıttınız.

Diliniz ise her gün medyada...

Bunun için mi size oy verenler cennete gidecek?

Allah öyle mi Müslüman istiyor? Yoksa Hz Peygamberin anlatımıyla "Müslüman dediğin elinden ve dilinden emin olunan kimselerdir" midir diyor?

"Müslüman, adaletle hükmeder." Siz adaletsizliğin kitabını yazmaya devam ediyorsunuz.

"Müslüman, Müslümanın kardeşidir." Siz, kendinize ve menfaatinize uymayanların tamamını hain ilan etmektesiniz. Ve şimdi çıkmış diyorsunuz ki, "Oy verin cennete gidin." Bu söz bile, yaratıcıya saygısızlığın, kendini O'nun adına söz söyleme seviyesinde görme küstahlığının ta kendisidir..

Allah'a iftira edip (Onun yapmayacaklarını veya yapacaklarını yapmış ya da yapmamış gibi) konuşanlar, hüsran sizi bekliyor...

Yazarın Diğer Yazıları