Hutbe tartışması kanlı bitti: İmam gözaltında

Hutbe tartışması kanlı bitti: İmam gözaltında
Sakarya Akyazı’da bir imam daha önce hutbe nedeniyle tartıştığı bir vatandaşı bıçakladı. Yaşanan olay, seçim döneminde AKP lehine açıklamalarda bulunan imamlara vatandaşın tepkilerini akıllara getirdi.

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde hutbe nedeniyle bir imam ile vatandaş arasında yaklaşık bir ay önce tartışma yaşandığı ikiliyi araya giren vatandaşın ayırdığı öğrenildi.

Daha sonraki günlerde de tartışan imam ve vatandaşın yine karşı karşıya geldiği ve vatandaşın imama babasının cenazesine gelmemesini söyledi bunu üzerine ikili yeniden tartıştı.

Tartışma esnasında yanında bıçak getiren imamın vatandaşı belinden yaraladığı, vatandaşın sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Yaralının durumunun iyi olduğu, imamın ise olayın ardından gözaltına alındığı açıklandı.

SEÇİM DÖNEMİ GÜNDEME GELMİŞTİ

Öte yandan yaşanan olay seçimlerde yaşanan olayları akıllara getirdi.

Yerel seçim döneminde Cuma namazı hutbelerinden bazı imamların AKP lehine açıklamalarda bulunması tepkilere neden olmuştu.

AKP lehine açıklamaların yapıldığı hutbeler vatandaşın tepkilerine neden olurken birçok vatandaşın Cuma namazına gitmemeye başladığı gözlemlenmişti.

Sosyal medyaya yansıyan bazı görüntülerde ise iktidar yanlısı söylemde bulunan imamlara vatandaşların isyan ettiği yaşanan ufak tartışmalara cami cemaatinin müdahale ettiği görülmüştü.

İlgili Haberler