Hyundai Tesla’ya kafa tuttu

Hyundai Tesla’ya kafa tuttu
Hyundai de elektrikli otomobil üreteceğini duyurdu. Büyük ekonomik kalkınma programları yaptığını açıklayan şirketin anlaşmaları arasındaki elektrikli otomobil dikkatleri çekti

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Hyundai; yapay zeka teknolojisi, otonom sürüş ve robotik teknolojinin gelecek için önemli olduğunu düşünüyor. Firma, yatırımlarını özellikle ortak girişimler ve kuruluşlar aracılığıyla yapacağını açıkladı. Hyundai yetkililerine göre yeni elektrikli araç fabrikası için yapılacak yatırım, büyük ekonomik kalkınma anlaşmaları arasında yer alıyor.

Hyundai, 2025 yılının ilk yarısında 2 bin 923 dönümlük alanın 300 bin otomobil üretmeyi planlanıyor. Araç fabrikasının temelleri ise gelecek yılın başlarında atılacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla desteklenecek bu tesiste robotlar, insanlara üretim konusunda yardımcı olacak.

Tesis, Hyundai’nin pazarda istikrarlı bir tedarik zinciri oluşturması adına yardımcı olacak. Yatırımlar ise firmanın 2026 yılına kadar ABD’de ilk üç elektrikli araç üreticisinden biri olma hedefine ulaşmasını sağlayacak.

Öte yandan Hyundai, hava hareketliliğini intermodal seyahate nasıl entegre edeceğini planlamak için geçen yıl Supernal firmasını kurdu. Uçan araç üretecek Supernal; müşterilerin araba, tren ve eVTOL kullanarak yolculuklarını planlaması için bir uygulama geliştiriyor. Uygulama, 2028 yılında ticari hizmete başlayacak.

Ayrıca Hyundai robotaksinin gelecek yıl bir taksi çağırma uygulaması olan Lyft Las Vegas ağına gireceği açıklandı. Hyundai robotaksi araçlarında otonom sürüş teknolojisi kullanılacak.

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden’a Twitter hesabından Tesla için sitem etmişti. Ünlü iş adamı, Biden’ın Tesla’yı kenara ittiğini ve görmezden geldiğini açıklamıştı. Ek olarak da artık siyasi yönünü değiştireceğini duyurmuştu.

İlgili Haberler