İBB Başkanı İmamoğlu: 23 Nisan'da yasak gelebilir

İBB Başkanı İmamoğlu: 23 Nisan'da yasak gelebilir
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haber Global canlı yayınında açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki 2 günlük sokağa çıkma yasağını değerlendiren Başkan İmamoğlu, "2 günlük sokağa çıkma yasakları ne kadar faydalı oluyor bilmiyorum. 2 haftalık bir karantina süreci olabilir" dedi. Başkan İmamoğlu, 23 Nisan'da da sokağa çıkma yasağı kararı alınabileceğine işaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haber Global'da Senem Toluay Ilgaz'ın konuğu oldu. 

İstanbul'daki 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararından, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın CHP'li belediyeler hakkındaki ifadelerine kadar birçok konuya değinen Başkan İmamoğlu önemli açıklamalarda bulundu.  

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:  

"VERİMLİ BİR HAFTA SONU OLDU" 

"Perşembe'den çalışmalarımızı bitirmiştik. Verimli bir hafta sonu geçirdik. Hatasız bir hafta sonu geçti. Hafta içi yardım sunduğumuz vatandaşlara olan sürecimizi hızlandırdık. Hafta sonu da devam etti."

"23 NİSAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELEBİLİR" 

"Ne yazık ki iki kez pandemi kurullarıyla toplantı yapabildik. Pandemi kurulunda hekimler benimle aynı kararı dile getirdi. Sokağa çıkma yasağı konusunda ısrarcıyız. Salgın büyüdükçe müdahale şansınız zorlaşıyor. Bu bakımdan sokağa çıkma yasağı salgını kontrol altına almanızı kolaylaştırıyor. Ayrıca test imkanınızı daha üst seviyeye taşıyorsunuz. Hızlı bir şekilde hemen olmalı. 23 Nisan'dan 1 Mayıs'a bir kısıtlama getirilebilir. 2 günlük sokağa çıkma yasakları ne kadar faydalı oluyor bilmiyorum. 2 haftalık bir karantina süreci olabilir."  

"BİZ PARALEL İŞLERİNDEN ANLAMAYIZ" 

"Vahap Bey'in yaşadığı sıkıntının cevabını vermek isterim. Biz paralel işlerinden anlamayız. Devletin bir kurumudur belediye. Aklı bunu kesmeyen yasayı açar belediye nedir görür. Bu bir kibrin yansıması. Ben bu sözlerin (Mahir Ünal'ın açıklamaları) çok geçersiz olduğunu söyleyebilirim. Ben 230 bin aileye yardım yapan kurumum. Siz bu yardımları yapan belediyeye "yardım yapma" mı diyeceksiniz. "Hadi oradan" derler insana Siz Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yardımlarına nasıl hayır dersiniz? Hangi zihniyetle?" 

"BELEDİYELERİMİZİN MASKE ÜRETİMİ ENGELLENİYOR" 

"Biz devletimizin kurumuyuz. Ne için maske dağıtmıyoruz. Bazı belediyelerimizde maske üretimi bile izne tabi. Belediye maske üretecek valilik izin vermiyor. Bizim amacımız yardımcı olmak.Ne yaptınız siz. O kampanya sürecinde verdiğiniz hesapları bloke ettiniz. Ne büyük iş yaptınız! Bugün bankalarda bizim 2.9 milyon lira paramız var. Ne sıkıntınız var milletin bağışlarıyla. Ben bankalara söylüyorum; kanunsuz iş yapıyorsunuz. Bu dönemin ruhuna, sürecine inanın zarar veriyor." 

"BELEDİYELERİN DÜZENLEMEYE İHTİYACI VAR" 

"Bizler Türkiye'nin kamu kurumlarıyız. Bu konu sadece bizim konumuz değil. Bütün belediyelerin düzenlemeye ihtiyacı var. Ek bir katkıya ihtiyacı var belediyelerin. Yoksa birçok belediye bu süreci yürütemez ve yönetemez. Biz bütçe verilmezse diye düşünmek istemiyoruz. Yoksa çok büyük sıkıntılar doğabilir." 

MANSUR YAVAŞ İLE KIYASLANMASI HAKKINDA 

"500'ün üzerinde çalışanımıza Kovid-19 teşhisi koyuldu. 5 çalışanımız hayatını kaybetti. 

Yoğun bir şekilde saldırıyı ilke edinmiş insanların bizimle didişmesi gelenek haline geldi. Karşı siyasi görüşteki insanların günlük rutin mesaisi gibi bir şey oldu İmamoğlu'na laf üretmek. Ama ben iş üretiyorum. Şükürler olsun.

Mansur Bey ile bizim yarıştırılmamız ne kadar güzel. Düşünsenize Türkiye'nin sürekli konuşulan 11 büyükşehir belediyesi var. 11'i de CHP'li. Bizimle uğraşanlar iş üreten 11 büyükşehir belediyesi neden CHP'li ona baksınlar"