İBB Başkanı İmamoğlu: Vali 35 gün sonra davet etti, iktidar partisi direniyor!

İBB Başkanı İmamoğlu: Vali 35 gün sonra davet etti, iktidar partisi direniyor!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı'ndan iki kere telefonla randevu istedim, Sayın Vali'ye 35 gün sonra ulaştım; bu çok acı" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, T24'ten Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dar gelirli aileler için başlattığı bağış kampanyasının 'Valilikten izin almadığı" gerekçesiyle durdurulmasını değerlendiren Ekrem İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'ndan iki kere telefonla randevu istedim, Sayın Vali'ye 35 gün sonra ulaştım; bu çok acı" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamasından satır başları şu şekilde:

İmamoğlu sık sık tekrarladığı sokağa çıkma yasağı talebinin İl Pandemi Kurulu'ndaki bilim insanları  ile belediye bünyesindeki bilim kurulu tarafından da dile getirildiğini aktaran İmamoğlu "10 gün sonra ilan etmek çok geç olur" diye konuştu. 

Bağışlarla toplanan paraların bloke edilmesini kınadığını belirten İmamoğlu  230 bin aileye sosyal yardım sağladıklarını, 100 bin yeni başvuru olduğunu söyledi.

Maksimum diyalog hassasiyeti içinde olduğunu ifade eden İmamoğlu "Cumhurbaşkanının açıklamasından yaklaşık 30 -35 gün sonra Valililik tarafından davet edildim; bu çok acı bir şey" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iki kez telefonla görüşme talebi istediğini de ilk kez açıkladığını belirten İmamoğlu diyalogdan uzak olmadığını, devlet hiyerarşisi içinde görevini yapma çabası içerisinde olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, bağış kampanyası hakkında söylediği "devlet içinde devlet" sözlerini hatırlatan İmamoğlu " Belediyeler devletin bizzat kendisidir, bunu bilmeyenler Anayasa'ya baksın" diye konuştu.

Kampanya sürecinin iptal edilmesiyle birlikte İçişleri Bakanı Soylu ile konuştuğunu "Cumhurbaşkanının başlattığı kampanyadan önce başlattıklarını aktardığını söyledi.

İETT otobüslerinin dolu olduğunu yönündeki haberleri de hatırlatan İmamoğlu "Sayın İçişleri Bakanı bunu yayan trolü araştıracağına belediyeyi sorguluyorsun. Anayasal suç işliyorsunuz. Sayın Bakan bu işleri bırakıp ülkenin temel sorunu üzerine yoğunlaşmalı" dedi. 

İmamoğlu vatandaşın suyunun ve doğalgazının kesilmeyeceğini taahhüt ettiğini belirten İmamoğlu, BOTAŞ'a da ödemelerin ötelenmesi için başvuru yaptıklarını onlardan yanıt beklediklerini söyledi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'un yüzde 60 oranla yeni tip korona virüs vaka sayısının en çok görüldüğü il olduğunu açıklamıştı.

 

İlgili Haberler