İBB, havalimanı taksicileri ile uzlaşmaya vardı

İBB, havalimanı taksicileri ile uzlaşmaya vardı
İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), havalimanı taksicileri ile entegrasyon uzlaşması sağladı.

İBB, havalimanı taksicileri ile uzlaşmaya vardı

İBB, güzergah kullanım izin belgeleri askıya alınan 397 taksi ile ilgili, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ve İstanbul Havalimanı Taksi Kooperatifi temsilcileriyle bir araya geldi. Yapılan görüşmeler sonunda uzlaşı sağlanırken, havalimanında çalışan taksilerin geçici çalışma belgeleri entegrasyon sağlanana kadar tekrar aktif edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta UKOME tarafından belirlenen şartlara uymadığı gerekçesiyle, İstanbul Havalimanı’nda çalışan 397 taksinin güzergah kullanım izinlerini askıya almıştı.

Bugün, İBB yetkileri ile izinleri askıya alınan taksicilerin temsilcileri bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Taksimetre entegrasyonu konusunda uzlaşmanın sağlandığı toplantıda, havalimanında çalışan taksilerin geçici çalışma belgeleri entegrasyon sağlanana kadar tekrar aktif edildi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir başkanlığındaki toplantıya İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barış Yıldırım, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Havalimanı Taksi Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can ve İGA Temsilcisi Turgay Yaman katıldı. DHA