İBB Meclisi'nde 'Alevi - Bektaşilere hakaret eden' AKP'li isim hakkında suç duyurusu

İBB Meclisi'nde 'Alevi - Bektaşilere hakaret eden' AKP'li isim hakkında suç duyurusu
İBB Meclis Meclis Toplantısında AKP Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar Bektaşilere hakaret etti. Kaynar'a tepkiler çığ gibi geldi. CHP İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman ve CHP Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Av. Cem Özbey de bugün Kaynar hakkında suç duyurusunda bulundu. 

İBB Meclis Ocak Ayı Olağan Toplantısı, Yenikapı''daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi''nde dün yapıldı. 

AKP Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar''ın, İBB Meclisi''nde yaptığı konuşmada Bektaşiler hakkında söylediği sözler tepkilere yol açtı.

"AYNI BEKTAŞİLERİN AYET OKUMASI GİBİ"

Kaynar, "Tahsislerle ilgili gelen talebin tamamını okumadı. Aynı Bektaşilerin ayet okuması gibi yarısını okuyarak bu işi geçiştirmeye çalışıyorlar" dedi. Kaynar''ın sözleri üzerine tepkiler gecikmedi. Tepkilerin ardından Kaynar, maksadını aştığını söyleyerek özür diledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

CHP İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman ve CHP Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Av. Cem Özbey, Kaynar için harekete geçti. Ataman ve Özbey, Kaynar hakkında suç duyursunda bulundu.


Suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

Şüpheli Muhammet Kaynar İBB AKP Meclis Üyesidir. 10.01.2022 tarihli meclis toplantısında konuşma yaptığı sırada ''Tahsislerle ilgili gelen talebin tamamı okunmadı. Aynı Bektaşilerin ayet okuması gibi yarısını okuyarak bu işi geçiştirmeye çalışıyorlar'' diyerek Bektaşi / Aleviliği aşağılamış ve Bektaşilere ve Alevilere hakaret etmiştir. Şüpheli tarafından gerçekleştirilen bu ifadelerin kabulü mümkün değildir. 

Suç duyurusuna konu olayda, şüpheli Hacı Bektaşi Veli''ye ve hatırasına alenen basın yoluyla hakaret etmiş ve şikayete konu söylemiyle 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu''nun 216 ve 218. Maddelerini ihlal ederek halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamıştır. Şüpheli yan insanların algısını kutuplaşma yaratmaya iten, kendinden olmayanı ötekileştiren bu zihniyeti doğrultusunda bu söylemlerde bulunmuştur.

Şüpheli Muhammet Kaynar''ın hakaret içeren bu konuşması İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin İBBTV hesabında yapılan canlı yayın sırasında yayınlanmış ve şüpheli şikayete konu suçu alenen basın yoluyla işlemiştir. Söz konusu konuşma tüm ulusal kanallarda da yayınlanmıştır. Şüpheli tarafından Bektaşilik / Alevilik üzerinden toplumun büyük bir kesimi aşağılanmak istenmiş ve bu nedenle TCK''nın 77, 122 ve 216. maddeleri çerçevesinde iş bu suç duyurusunda bulunmak zorunlu olmuştur.

İşte o suç duyurusu:

İlgili Haberler