İBB Meclisi'nde İYİ Parti'nin ilk teklifi oy birliği ile kabul edildi

İBB Meclisi'nde İYİ Parti'nin ilk teklifi oy birliği ile kabul edildi
İYİ Parti İBB Meclis Grubu'nun verdiği ilk önerge, oy birliği ile kabul edildi.

İYİ Parti'nin İBB Meclisi'nde verdiği ilk teklif oy birliği ile kabul edildi. İYİ Parti adına, bakım hizmeti alan yaşlılara ödenen maaşın nakit kısmının yüzde 20'den yüzde 50'ye çıkarılmasını öngören teklifi veren İBB Meclisi Üyesi Sinan Gümüş ise, önerge ile ilgili meclis toplantısında şu konuşmayı yaptı;

"Kurban bayramı münasebetiyle , Sosyal Hizmetler Komisyonu üyesi olarak , Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile  birçok kamu kurum kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine bayram ziyaretlerinde bulunmuş, buralardaki her istek,dilek ve şikayetleri dinleyerek gereğini yapabilmek için raporlarımızı hazırlamış bulunmaktayız.

Bu bayram ziyaretinde uğradığımız yerlerden biriside Darülacezelerdir.

Değerli meclis üyelerim;

Bizim kültürümüzde yaşlılarımızın yeri, hürmet makamıdır! Yaşlılarımıza saygı Yüce Türk Milletinin vazgeçilmez bir özelliğidir.
Toplumumuzun ve ailenin temel direği olan yaşlılarımız, geçmişten günümüze köprü kuran, kültürü ve geleneklerimizi geleceğe taşıyan, günümüze ve geleceğe ışık tutan bir kaynaktır.

Her bir Türk Milleti ferdi olan bizler, büyüklere saygı, küçüklere sevgi anlayışıyla yetiştirildik. Böylece toplumsal huzuru, millî birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başardık. Bizleri yetiştiren ve topluma kazandıran yaşlılarımıza gereken sevgi ve hürmeti en üst düzeyde göstermeliyiz.

Yaptığımız görüşmelerde, maaş karşılığı bakım hizmeti alan yaşlılarımızın ortak bir istekleri bulunmaktadır. Belediyemiz bu yaşlılara aldıkları maaşlarının %20 sini ihtiyaçlarını gidermesi için nakit olarak ödemekte, geriye kalan % 80’ ini de bakım hizmetleri karşılığında almaktadır.
Fakat bu paranın onlara yetmediğini , kişisel ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamadıklarını söylemektedirler ve bu oranın % 50 olmasını talep etmişleridir.

Bu hususta yapılabilecek oranların tespiti için,  bu teklifin gerekli komisyonlara havale edilip, komisyon raporları doğrultusunda yapılabilecek en yüksek yüzdenin belirlenerek uygulanmaya geçilmesi için gereğini siz sayın meclisten arz ederim."