İBB Mezarlıklar Müdürlüğü vefat sayısını yine paylaştı

İBB Mezarlıklar Müdürlüğü vefat sayısını yine paylaştı
Türkiye'de korona virüs nedeniyle vefat sayısı 182 olarak açıklanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bulaşıcı hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 173 olarak duyuruldu. Bakan Koca, "Tüm bulaşıcı hastalıklar korona mı?" diye sorarken, İBB Başkanı İmamoğlu da "Koronadan başka can kaybına neden olan bulaşıcı hastalık mı var?" diye cevap vermişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, dün İstanbul'da 173 kişinin daha 'bulaşıcı hastalık' nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Sağlık Bakanlığı verilerine göre ise dün tüm Türkiye'de Korona virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 182 olarak açıklandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı korona virüs ölüm sayılarının eksik olması nedeniyle bundan sonra İBB'ye kayıtlı 'bulaşıcı hastalıktan ölüm' sayılarını açıklayacağını duyurması üzerine Mezarlıklar Müdürlüğü 7 gündür verilerini paylaşıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamada "Dolayısıyla enfeksiyon bulgusu olan her hasta Covid hastası mıdır?" ifadeleriyle İBB'ye eleştiride bulunmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Koronadan başka ölümcül bulaşıcı hastalık mı var?" diyerek cevap vermişti.