İBB önündeki eylemde 'liste' iddiası

İBB önündeki eylemde 'liste' iddiası
24 Haziran seçimlerinden hemen önce işe alındığı tespit edilen ve İBB'den çıkışı verilen işçilerin nöbeti devam ediyor. Öte yandan işçilerin eyleme katılmaları için tehdit ediliği ve gelip gelmeyenlerin listesinin tutulduğu iddia edildi.

İstanbul seçimlerinin tekrarlandığı 24 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde işe alındığı tespit edilen ve İBB tarafından işe son verilen bir grup işçi, belediye önündeki eylemlerine devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da daha önce görüştüğü ve CV göndermeleri durumunda işten çıkarılmaların tekrar gözden geçirileceğini belirttiği işçilerin eylemi için dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.

Eyleme katılan işçilerin tehdit edildikleri için belediye önüne geldikleri ve her gün eyleme gelip gelmeyenlerin listesinin tutulduğu belirtildi.

Odatv'de yer alan habere göre, söz konusu iddialara ilişkin İBB önündeki işçiler adına açıklamada bulunan Eylem Komite Başkanı Umut Aydoğan, gelenlerin hepsinin özgür iradeleri ile hareket ettiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Öncelikle eyleme katılan her mağdur kendi hür iradesiyle katılım sağlamaktadır, kimsenin zoruyla, yönlendirilmesiyle veya bir tehdit sonucu gibi zorlamalar bulunmamaktadır. Tutulan liste gece nöbetinde kalacakların ve yemek sayısının listeleridir. Söz konusu hiçbir Belediye, Vakıf veya STK gibi kurumların otobüs ile ulaşım sağlama veya herhangi bir maddi desteği bulunmamaktadır. Buraya gelen her mağdur kendi imkanlarıyla katılım sağlamaktadır. Kişilerin özlük haklarının ihlal edildiği ve kurumların verilerinin ihlal edildiği ortaya çıkmıştır.”

İddialara konu olan liste ise şöyle: