İBB’de AKP’li meclis üyesi yasadışı çalışmış

İBB’de AKP’li meclis üyesi yasadışı çalışmış
İBB Meclis Üyesi AKP’li Murat Şahin’in belediyeye bağlı İmar A.Ş’ye yasalara aykırı olarak ücretli avukatlık yaptığı ortaya çıktı. Şahin, İBB’ye bağlı olan İmar A.Ş. ile 2019 yılının ilk gününden son gününe dek sürecek olan bir sözleşme imzaladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve AKP’li Kağıthane Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şahin’in yasaya aykırı olarak belediyeye bağlı İmar A.Ş.’ye ücretli avukatlık yaptığı ortaya çıktı.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 28. maddesinde, “Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz” hükmü yer alıyor.

Söz konusu kanuna göre, belediye başkanları ve meclis üyelerinin görevi süresince görevlerinin sona ermesinden itibaren belli bir süreyle belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde girmeleri engellenmiş durumda.

Odatv’de yer alan habere göre; İBB Meclis Üyesi ve AKP’li Kağıthane Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şahin, İBB’ye bağlı olan İmar A.Ş. ile 2019 yılının ilk gününden son gününe dek sürecek olan bir sözleşme imzaladı.

Sözleşmede, aylık 4 bin 900 TL olmak üzere toplam 58 bin 800 TL karşılğında İBB Meclis üyesi Avukat Murat Şahin’in İmar A.Ş’ye “avukatlık hizmeti” vereceği belirtildi.