İBB’de kaç kişi işten çıkarıldı?

İBB’de kaç kişi işten çıkarıldı?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden işten çıkarılan çalışanlarla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada seçimden önce göreve gelen bin 244 kişinin işine son verildiği kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılar çalışanlarla ilgili resmi açıklama geldi. Yapılan açıklamada belediyede bin 244 kişinin işine son verildiği bildirildi.

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan haberde İBB’de 5 bin kişinin işine son verildiği iddia edilmişti. "Seçim meydanlarında, 'Tüm emekçi kardeşlerime sesleniyorum: Hiç kimsenin işine ve emeğine dokunmayacağız' diye söz veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, işçi ve emek düşmanı çıktı. 27 Haziran’da görevi devralan CHP’li İmamoğlu’nun ekmeğiyle oynadığı işçi sayısı 5 bine dayandı" ifadeleri yer aldı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İBB’deki iş akdi fesihleri ile ilgili bir kısım medyada kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer almaktadır. Kurumumuzdan 1244 kişinin ilişiği kesilmiş olup, bu kişiler 2 seçim arası ya da seçimden hemen önce yapılan alımlardır.

2500 civarı yapılan toplam alımdan, Şehit ve gazi yakınları, engelli çalışanlar, vefat eden personelimiz yerine alınan 1. derece yakınları, devam eden projelerde görevi olan çalışanlarımız işlerine devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.