İBB'deki 517 araç neden iade edildi?

İBB'deki 517 araç neden iade edildi?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme getirdiği ihtiyaç fazlası araçlara ilişkin yeni bir detay ortaya çıktı. Resmi kayıtlardaki uyumsuzluk nedeniyle İBB'ye kayyum olarak gelen yönetimin 517 aracı iade ettiği belirtildi.

Yenikapı'da günlerce sergilenen ihtiyaç fazlası araçlara ilişkin yeni bir ayrıntı ortaya çıktı.

Söz konusu araçlara ilişkin kurulan komisyonda devam eden araştırmada Yenikapı'da toplanan ve şirketine iade edilen 730 araç ile iki seçim arasında iade edilen 517 araç olmak üzere İBB'nin sisteminden çıkarılan 1247 aracın durumunu inceliyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, Tartışmalar arasında çalışmalarını sürdüren komisyonun CHP'li üyesi Ali Haydar Kahraman, iki seçim arası iade edilen ve 104'ünün lüks sınıfta olduğu tespit edilen 517 araçla ilgili yeni bir bilgiye ulaştı.

Kahraman, 517 adet kiralık aracın iki seçim arasında, İBB 2019 performans programına giren 1717 rakamına ulaşmak için iade edildiğini öne sürdü.

Kahraman “Kiralanan, kullanılan, resmi envanterde yer alan kiralık araç sayısındaki uyumsuzluk iki seçim arasında bir dizi önlem alınmasına yol açtı. İBB'de kayyum döneminde 104'ü üst segmentte olan 517 aracın iade edildiği tespit etmiştik. Bu araçların Başbakanlık genelgesi ile yayınlanan kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında değil resmi rakamlar arasındaki uyumsuzluğu ortadan kaldırmak için yapıldığı ortaya çıktı” dedi.