İBB’den Cübbeli’nin dünürünün villasına yıkım kararı

İBB’den Cübbeli’nin dünürünün villasına yıkım kararı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cübbeli Ahmet'in dünürüne ait olan Üsküdar’daki kaçak villanın yıkımı için karar aldığı ortaya çıktı. Üsküdar Kaymakamlığı yıkımı durdurma kararı alırken, belediyenin kaymakamlığa dava açtığı öğrenildi.

Yetkilerinin elinden alınması gündeme gelen İBB’ye bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü''nün dünürü Palazoğlu Ailesi’ne ait Üsküdar Çengelköy’deki kaçak villa inşaatı için yıkım kararı aldığı ortaya çıktı. Üsküdar Kaymakamlığı yıkımı durdurma kararı aldı. İBB’nin yıkımı durdurma kararına karşı Üsküdar Kaymakamlığı’na dava açtığı öğrenildi.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli’nin haberine göre, eylül ayında derin hafriyat nedeniyle kısmen yıkım yapabilen İBB ekipleri, 21 Ekim''de Boğaziçi sınırları içinde bulunan parsellerdeki kaçak inşaata tekrar yıkım için gitti. Ancak Üsküdar Kaymakamlığı yıkımı durdurma kararı aldı. İBB''nin yıkımı durdurma kararına karşı Üsküdar Kaymakamlığı''na dava açtığı öğrenildi. Cübbeli''nin dünürü Esat Palazoğlu ve ağabeyi Muhittin Palazoğlu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu''na oldukça yakın isimler olarak biliniyor.

İlgili Haberler