İBB'nin teklifini reddeden Taksiciler Odası Başkanı'nın taksisine, ceza kesildiği ortaya çıktı

İBB'nin teklifini reddeden Taksiciler Odası Başkanı'nın taksisine, ceza kesildiği ortaya çıktı
İBB’nin yeni taksi teklifini reddeden Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Başkanı Eyüp Aksu’nun taksisine, farklı ücret yazmaktan ceza kesildiği ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentteki taksi sayısının ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik yeni taksi projesini ve bu kapsamda plakaları, belediyeye ait olacak bin yeni taksiyi, bugün 8. kez Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) gündemine taşıdı.

Ancak, yapılan değerlendirmelerin ardından İBB’nin ‘taksi taşımacılığının düzenlenmesine yönelik bin adet yeni taksi’ teklifi, 16’ya 11 oy oranıyla ve oy çokluğuyla 8. kez reddedildi.

Burada konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu, trafik sorunu devam ettiği sürece sorunun çözülmeyeceğini belirtti. Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde taksiye ulaşmanın zorlaştığını ifade eden Aksu, "Trafik sorunu çözülmeden 10 bin yeni taksi plakası da çıkarılsa sorun çözülmeyecek" dedi.

DEMİR: İSTANBUL’A KALİTELİ, KONTROL EDİLEBİLİR BİR TAKSİ SİSTEMİ GETİRMEK İSTİYORUZ

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, İstanbul’a kaliteli, kontrol edilebilir bir taksi sistemi getirmek istediklerini belirterek, kurumsallaşmanın önemine dikkat çekti.

Demir, şu ifadeleri kullandı:

“Bu masada İstanbul’daki taksilerin kalitesinden memnun olan var mı? Yeni taksilerden çıkarınız mı var dediniz. İstanbul halkına en kaliteli hizmeti vermek bizim en büyük çıkarımız. İstanbul’a kaliteli, kontrol edilebilir bir taksi sistemi getirmek istiyoruz. Bunun yolu da kurumsallaşmaktan geçiyor. Dünyadaki iyi örneklerde olduğu gibi bireysel işletmecilerin olduğu ülkelerde kurumsallaşma olunca taksi hizmeti düzeliyor.”

''400 ARACIN RUHSATLARI, DOĞRU CİHAZI KULLANMADIKLARI İÇİN GEÇİCİ OLARAK ASKIYA ALINDI''

İBB’nin yetkisi dahilinde denetim çalışmalarını da sürdürdüğünü aktaran Demir, Kurban Bayramı öncesinde İstanbul Havalimanı’nda çalışan 400 aracın ruhsatlarının doğru cihazı kullanmadıkları için geçici olarak askıya aldıklarını hatırlattı. Aynı mesafelere farklı ücretler alındığına dair gelen şikayetler üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın denetimler yaptığını ve cezalar kestiğini ifade eden Demir, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’ya hitaben, “Bunun içinde sizin taksiniz de var” dedi.

İlgili Haberler