İBB'nin 80 milyon TL'ye tasarladığı web sitesi tepki çekti

İBB'nin 80 milyon TL'ye tasarladığı web sitesi tepki çekti
YSK kararıyla İBB Başkanlığı iptal edilen Ekrem İmamoğlu, 18 günlük İBB Başkanlığı süresi boyunca tespit ettiği israfları kamuoyuyla paylaşırken; İBB yönetiminin 80 milyon TL'ye web sitesi tasarladığı ortaya çıktı.

AKP itirazı ve YSK kararıyla İBB Başkanlığı iptal edilen Ekrem İmamoğlu, 18 günlük İBB Başkanlığı süresi boyunca tanık olduğu israfları kamuoyuyla paylaştı. Yüz milyon TL'leri bulan "fikir projeleri" için "16 milyon insanın vergilerine yazık günah değil mi?" ifadelerini kullanan İmamoğlu'nun açıkladığı belgeler arasında 80 milyon TL'ye tasarlanan web sitesi dikkat çekti.

Bugün gerçekleştirdiği toplantıda 23 Haziran seçimlerinde izleyecekleri yol haritasını kamuoyuyla paylaşan İmamoğlu, İBB'de yapılan israfları bir kez daha gündemine aldı.
 

"KUL HAKKININ HESABI SORULACAK"

23 Haziran seçimlerinde vatandaşı sandık başına çağıran İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“O sandıktan oy pusulası çıkmayacak, hesap pusulası çıkacak. 23 Haziran’da haksızlığın, adaletsizliğin, kul hakkı yemenin hesabı sorulacak.

“31 Mart gecesi Anadolu ajansının şalteri indirmesiyle başlayan süreci içine sindiremeyen yüz binlerce AK Partili ve MHP’li hemşerimin olduğunu biliyorum.

"WEB SİTESİ İÇİN 80 MİLYON TL HARCANDI"

İBB Adayı Ekrem İmamoğlu'nun açıkladığı israf belgeleri arasında en çok konuşulan 80 milyon TL'lik web sitesi oldu.

"Son 6 yılda sadece tek bir müdürlükte uygulanmayan fikir projelerine 226 milyon lira harcandı. Bu alanda yapılacak tasarruf ile 40 milyon lira Evlilik Destek Paketi'ne, 98 milyon lira da Sofra Destek Paketine harcanacak."

"BU NE BÜYÜK İSRAF"

"Tek bir müdürlük hayata geçirilmemiş projelere 226 milyon TL harcamış. Bu ne büyük israf! İstanbul’un 16 milyon insanının vergilerine yazık günah değil mi? Bu israf düzenini hep birlikte değiştireceğiz."

"İBB, İSTANBUL'UN YARARINA ÇALIŞACAK"

"İBB o bir avuç insanın, azınlığın malı mülkü değil. İBB artık tüm İstanbullunun yararına çalışacak. Biz halkız. Önceliğimiz kent yoksulluğuyla mücadele olacak. Kaynaklarımız var. Yapacağımız tasarruflarla bu ihtiyaçları rahat rahat karşılayabiliriz."