İBB’nin füze rampası ile ne işi olur demeyin. 1.5 milyon avro verip almışlar. İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı açıkladı

İBB’nin füze rampası ile ne işi olur demeyin. 1.5 milyon avro verip almışlar. İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı açıkladı
İstanbul Büyükşehir Belediye CHP Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, yabancı bir ülkenin Arap ülkelerine satamadığı füze rampalarını itfaiye aracına çevirerek İBB sattığını iddia etti.

Birgün’de yer alan habere göre, İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, geçmiş döneminde yabancı bir ülkenin bir Arap ülkesine satışını yapamadığı füze rampa araçlarının itfaiye aracına çevrilip 1.5 milyon avroya İBB’ye satıldığını duyurdu.

"İBB’nin 2021 bütçesinde İtfaiye Daire Başkanlığı’nın bütçesinin neden bu kadar yüksek olduğunu sorduğunda, yetkililer yeni araç alımına gideceklerini söylediler." diyen Subaşı, şu ifadeleri kullandı:

"Sebebi ise geçen dönemde İBB’ye satılan ve tanesi 1,5 milyon avro olan ve Koca Yusuf adı verilen araçların İstanbul’da sokaklara bile giremeyecek kadar büyük ve işlevsiz olması. Bir yabancı şirket, bir Arap ülkesine bu araçları füze rampası olarak satacakmış ama onlar bu araçları beğenmeyince araçları itfaiye aracı olarak değiştirip İBB’ye satmışlar. Yakıt tüketimi yüzde 100 ve tek bir firma ürettiği için bakım masrafı çok yüksek. Hiçbir ülkede de kullanılmıyor. Gerçekten akıl alır gibi değil."