İBB’nin Tuzla'daki kreş yapım teklifini engelleyen AKP’ye İYİ Parti’den sert tepki

İBB’nin Tuzla'daki kreş yapım teklifini engelleyen AKP’ye İYİ Parti’den sert tepki
İBB'nin Tuzla'da yapacağı kreş için hazırlanan plan değişikliği teklifinin AKP Grubu tarafından engellenmesine İYİ Parti’den sert tepki geldi…

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Yuvamız İstanbul 150 Mahalleye 150 Kreş Projesi” kapsamında, Tuzla Merkez Mahallesi 6975 ve 7060 nolu parsellerle ilgili olarak hazırlanan imar planı değişikliği teklifi ikinci kez İBB Meclis gündemine geldi.

Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu, İBB’nin Tuzla’da yapacağı kreş için hazırlanan plan değişikliği teklifini, “Uygun görülmemiştir” diyerek oy çokluğu ile reddetti.

İYİ PARTİ’DEN SERT TEPKİ: SİYASİ ŞEKİLDE ENGELLENİYOR

Kreş projesine çıkarılan engele İYİ Parti’den de sert tepki geldi.  

İBB kendi arsası üzerine yapacağı bir kreşin keyfi bir şekilde tamamen siyasi olarak engellendiğini belirten İYİ Parti Tuzla ve İBB Meclis Üyesi Akın Gürkan yaptığı yazılı açıklamada; ‘Yatırımlar bu şekilde, bu ekonomik krizde dahi akıl almaz bir şekilde engelleniyor, yalnızca Tuzla’da değil Ak Partili tüm belediyelerden de İBB’nin kreş yapmak için istediği arsalara olumsuz yanıtlar alınmış, hepsi tek bir ağızdan aynı cevabı vermekte “İBB git kendi arsana yap” cevabı alınmıştır. Bütün bu olumsuz tavır ve cevaplara rağmen, İBB ve Milet İttifakı Meclis Üyeleri olarak bu kreşleri yapma azminde ve ısrarında devam etmekteyiz.’ ifadelerini kullandı…

ibb-kres-projesi.jpg

İYİ Partili Gürkan’ın açıklamasının tamamı şöyle:

“İBB İmar Komisyonunda ve Kadın Aile ve Çocuk Komisyonunda çoğunluğu ellerinde bulunduran Ak Partili komisyon üyelerince komisyon raporunda hiç bir gerekçe göstermeksizin Tuzla’da yapılacak olan kreşi oy çokluğu ile uygun bulmadılar. Daha öncede bir kaç kez İBB tarafından Tuzla Belediyesine yer gösterin kreş yapalım yazılı isteklerine Tuzla Belediyesi cevap dahi vermemiştir.

İBB’nin ısrarı üzerine alınan cevap İBB’nin Tuzla’da 88 adet parseli var gitsin orada yapsın cevabı verilmiştir. Bunun üzerine kreş yapmak ısrarında olan İBB Tuzla’daki arsaları içinde kreş alanı olabilecek fonksiyonda bir arsası olmadığından İBB Planlama Müdürlüğü vasıtası ile kreş alanına uygun kendi arsalarından fonksiyonu “spor alanı” olan arsayı “kreş alanına” çevirmek için bir plan değişikliğini komisyonlara ve oradan da İBB Meclisinin onayına sundu.

Komisyonlarda ve İBB Meclisinde Ak Parti Meclis Üyeleri Meclisteki sayısal çokluklarını kullanarak İBB’nin Tuzla’ya yapacağı kreşin yapılmasına müsade etmediler, oy çoklukları ile reddettiler.

Şu anda durum, İBB’nin “150 mahalleye 150 kreş projesinden” Tuzlalılar yararlanamıyor. Yatırımlar bu şekilde, bu ekonomik krizde dahi akıl almaz bir şekilde engelleniyor, yalnızca Tuzla’da değil Ak Partili tüm belediyelerden de İBB’nin kreş yapmak için istediği arsalara olumsuz yanıtlar alınmış, hepsi tek bir ağızdan aynı cevabı vermekte “İBB git kendi arsana yap” cevabı alınmıştır.

Bütün bu olumsuz tavır ve cevaplara rağmen, İBB ve Milet İttifakı Meclis Üyeleri olarak bu kreşleri yapma azminde ve ısrarında devam etmekteyiz.

İBB kendi arsası üzerine yapacağı bir kreş için, üstelik donatı alanında kalan bir arsasının fonksiyon değişikliğini bile yapması keyfi bir şekilde tamamen siyasi olarak engellenmektedir.

Bu engelleme ile; 0-6 yaşındaki okul öncesi eğitimi alamayan minicik çocuklarımızı akranları ile eşitleyebilmenin, annelerinin yani kadınlarımızın da istihdama ve sosyal hayata katılabilmesinin önü de kesilmiş olmaktadır.

Siyaset, halk için yapılmalıdır.

Toplumun huzuru, refahı ve insanlar arasında ki adaleti temin etmek için imkanların en iyi biçimde kullanılmasını sağlamak siyasetin temel sorumluluk alanı olmalıdır. Koltuk, siyasi ikbal alanı oluşturmak veya bu alanı korumak için olmamalıdır.”