İBB'nin ulaşım seferlerini azaltması virüs riskini arttırdı!

İBB'nin ulaşım seferlerini azaltması virüs riskini arttırdı!
Korona virüsün Türkiye’ye sıçramasının ardından İBB ulaşım seferlerinde kısıtlama uygulamasına gitti. Seferlerin kısıtlanması ile duraklarda bekleyen vatandaşlar, toplu taşımada yoğunluk yaşanmasına neden oluyor. Salgın tehlikesine karşı alınan bu uygulamanın virüsün yayılım hızında bir artışa neden olacağını düşünenler ise bu durumdan şikayetçi.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN- ÖZEL HABER

Türkiye’de korona virüs salgınının görülmesi ve yaygınlaşması sonrası tedbirler kapsamında 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan hastaların sokağa çıkması yasaklanmış, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise önlem olarak ulaşım seferlerini kısıtlamaya yoluna gitmişti.

SALGIN DAHA FAZLA YAYILACAK

Ancak İBB’nin ulaşım seferlerini kısıtlaması sonrası sabah saatlerinde işlerine gitmek isteyen vatandaşlar, ulaşım araçlarında yoğunluk oluşmasına neden oluyor. Kısıtlama uygulaması öncesi seferlerin normal seyrinde devam ettiği dönemde ulaşım araçlarında yoğunluk yaşanmıyor, vatandaşlar boş araçlarda güvenli şekilde seyahat ediyor ve sosyal mesafe kuralına uyabiliyordu. Ancak kısıtlama ile sosyal mesafe kuralını uygulamaya fırsat bulamayan Vatandaşlar, toplu taşımalarda yaşanan yoğunluğun salgının yayılmasına daha fazla neden olacağından şikayet etti.

TOPLU TAŞIMAYA ALINMIYORLAR

Diğer yandan diğer illerde ise hastanelere giden yaşlı vatandaşlar, evlerine dönmek istediklerinde toplu taşıma araçlarına alınmıyor. Sosyal medyada yer alan birçok videoda ise toplu taşıma araçlarına alınmayan yaşlıların yürüyerek eve gitmeye çalıştıkları ancak gençler tarafından taciz edildikleri görülüyor.

İlgili Haberler