İbrahim Kalın: 16 Mayıs'ta Fethullah Gülen'i isteyeceğiz

İbrahim Kalın: 16 Mayıs'ta Fethullah Gülen'i isteyeceğiz
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 16 Mayıs'ta ABD Başkanı Trump ile görüşerek Fethullah Gülen'i isteyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017 kapsamında düzenlenen "Türkiye, Ortadoğu ve Batı: Zorluklar ve Fırsatlar" başlıklı oturumda konuştu.

Oturuma, İngiltere'nin Eski Ankara Büyükelçisi Peter Westmacott, ABD Başkanı Obama'nın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli NATO Başkomutanı General James Jones da katıldı.

İslam dünyası ve Batı ilişkilerinin uzun süreli bir geçmişi bulunduğuna değinen Kalın, "Modern zamanlar pek çok kişi tarafından endişe devri, ideoloji devri vesaire olarak tanımlanmış ancak yakın zamanda dünyada olan açısından güven veya güvensizlik diye tanımlanabilir. İslam ve Batı ülkeleri arasında o kadar güvensizlik var ki bunu politika, ekonomi düzeylerinde, insani ilişkilerde ele almalıyız" diye konuştu.

Kalın, Batı'ya yönelik eleştirilerde bulunduktan sonra, "Ortadoğu'da Müslüman bölgeler kültür, eğitim, teknoloji, sanat gibi alanlarda büyük insanlar yetiştirmiş bin sene için ama şimdi bu bölgeler, terörizm, kötü yönetim, yolsuzluk gibi konularla tanımlanıyor. Müslüman toplumlar bunu değiştirmek zorunda" ifadesini kullandı.

16 Nisan'daki referanduma da değinen Kalın, "Referandum sonrasında maalesef gözlemcilerin bazıları da tek taraflı ve bazen de çarpık bir resim yansıttı" dedi.