İçinde Cumhurbaşkanı geçiyor diye önergeyi reddetti

İçinde Cumhurbaşkanı geçiyor diye önergeyi reddetti
Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın, CHP'li Ceyhun İrgil'in Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a yönelttiği soru önergesini, içinde Cumhurbaşkanı geçtiği için iade etti.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, içinde “Cumhurbaşkanı geçiyor” diye bir önergeyi daha iade ederek 26. dönemi kapattığı ortaya çıktı. CHP’li Ceyhun İrgil, 13 Nisan’da verdiği yazılı soru önergesinin iadesinde gerekçe yazısının 15 Mayıs tarihinde yazıldığını belirterek, “Bir ay beklenmiş, Meclis kapanmış, içtüzük bahane edilmiş, tam bir şımarıklık hali” dedi.

TBMM 26. dönemi sona ererken bir önerge daha İçtüzük hükümlerine uygun olmadığından iade edildi. CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yöneltilen yazılı soru önergesinde iki soru sakıncalı bulundu. Sözleşmeli öğretmenlik alımı için mülakat yapacak komisyonların başkanlarına Cumhurbaşkanı listesi verildiği, yani torpil talimatı verildiği iddiasını içeren önergenin Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından geri yollanmasına neden olan sorular şunlar:

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Cumhurbaşkanı selamıyla kimler için torpil yapılmaktadır?

Cumhurbaşkanının “Şahsımın adını kullanarak kurallar dışında bir iş yapılmasına rıza gösteremem. Hiçbir bakanlıkta kurumda şahsımın adını kullanarak herhangi bir sürecin tıkanmasına rıza gösteremem. Bu benim en yakınımda olsa bizzat ben bakanımı aramıyorsam babamın oğlu olsa kapıdan geri koysun” talimatına rağmen bu talimatın hiçe sayılmasının nedeni nedir?

TBMM İçtüzüğünün 96 ve 97. maddeleri gerekçe gösterilerek iade edildiği belirtilen yazıda “Söz konusu sorular çıkarıldığı veya İçtüzük hükümlerine uygun olarak yeniden düzenlendiği takdirde önergeniz işleme konulabilecektir” denildi.