İçişleri Bakanı Soylu yine 'hayır'cıları hedef aldı

İçişleri Bakanı Soylu yine 'hayır'cıları hedef aldı
Referandum çalışmaları kapsamında Zonguldak'ta halkla buluşan İçişleri Bakanı Soylu, yine 'hayır'cıları hedef aldı. AKP'nin MHP ile uzlaştığını söyleyen Soylu, "Peki Kılıçdaroğlu kiminle uzlaştı?" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zonguldak'ta vatandaşlarla bir araya geldi.

16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili açıklamarda bulunan Soylu, yine 'hayır'cıları hedef aldı.

"Biz MHP ile güzel bir uzlaşma yaptık"

Soylu, memleketin ilerlemesini engelleyen bu sistemin değişebilmesi için MHP ile uzlaştıklarını hatırlattı.

Ana muhalefeti eleştiren Soylu, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu peki Allah'ınızı severseniz kiminle uzlaştı? Kiminle ittifak etti? PKK, FETÖ ile ittifak etti mi? Ardından Almanya'yı, Hollanda'yı, ne kadar bizim dışımızda üzerimizde baskı kurmak isteyen varsa hepsini arkasına aldı mı? Buradan söylüyoruz. İster PKK, ister FETÖ, ister DEAŞ, ister Hollanda, ister Almanya, ister PYD, ister YPG kim olursa olsun topunuz gelin. Tek bayrağa kim 'hayır' diyorsa yasak koyarız. Şimdi bir taraftan bunlar, bir taraftan PKK. Ey Kılıçdaroğlu, siyaset yapabilirsin, siyaset ortaya koyabilirsin. Her türlü fikri söyleyebilirsin, her türlü düşünceyi ortaya koyabilirsin ama memleketin beka meselesi olunca biraz durman lazım.

KILIÇDAROĞLU SANA BUNUN HESABI SORULUR

Bu ülkemizin geleceğinin meselesidir. Bizim terörün belini kırmak üzere olduğumuz bir zaman dilimi içerisinde, eğer terör örgütünün değirmenine can suyu taşıyorsa ey Kılıçdaroğlu, bu millet, bu dünyada öteki dünyada da bunun hesabını senden sorar. Bunların işi gücü bu ülkede yapılan hizmetlerin önüne kesmek, bunların işi gücü milletin değerleri ve medeniyetiyle yarına düşmesini engellemek. 'Aman millet bunu kaybederse yeni bir millet anayasası yapılırsa bu ülke büyür, bu ülke zenginleşir, bu ülke güçlü olur ve kuvvetli olur.' Bütün dertleri bu. Türkiye ayaklarının üzerinde durmasın, Türkiye 21. asrın başında başladığı bu yükselişi devam ettirmesin. Türkiye kendini bulmasın, kimliğiyle, karakteriyle birlikte geleceğe adım atmasın. Bütün dertleri bu."

İlgili Haberler