İçişleri Bakanı Soylu’nun yolsuzluk açıklaması yeniden gündemde

İçişleri Bakanı Soylu’nun yolsuzluk açıklaması yeniden gündemde
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Demokrat Parti Genel Başkanı olduğu dönemde AKP ile ilgili söyledikleri yeniden gündeme geldi. Soylu, yaptığı açıklamada AKP’nin en çok yolsuzluğa bulaşmış iktidarlardan biri olduğunu belirtmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Demokrat Parti Genel Başkanı olduğu dönemde AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili söylediği sözler yeniden gündeme geldi. Soylu, katıldığı televizyon programında AKP’nin Türkiye’de yolsuzluğa en çok bulaşmış iktidarlarından biri olduğunu söylemişti.

Odatv’nin paylaştığı videoya göre, TV8’de Erkan Tan’ın sunduğu programa katılan Soylu, “Bütün sistemlerde iktidar vardır ama muhalefet halkın gözüdür. O yüzden bir alternatifsizlik halini ortaya koymak aslında Türkiye’yi tek parti iktidarına, Türkiye’yi bir tirana döndürmek halidir” ifadelerini kullanmıştı.

AKP iktidarının şeffaf olmadığının altını çizen Soylu, sözlerine şöyle devam etmişti:

“AKP, Türkiye’nin en çok yolsuzluğa bulaşmış iktidarlarından bir tanesi. Belediyelerde yolsuzluk, bakanlıklarda yolsuzluk, kamu kuruluşlarında yolsuzluk; yani 6 yıldan beri Türkiye’ye dünyadaki şeffaflık standartlarını getirebilme noktasında bir iradeye sahip olamadı. Türkiye’nin 3’te biri yoksul bugün, yoksulluk sınırının altında. Çiftçi sıkıntıda, tüccar sıkıntıda…”

İlgili Haberler