İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında 'bağış' açıklamaları çelişkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında 'bağış' açıklamaları çelişkisi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanılan yardımların, sahiplerine geri iade edildiğini açıklamıştı. Ancak, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, "Paralar, Cumhurbaşkanımızın yardım kampanyasına aktarıldı" açıklaması, kafaları karıştırdı.

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri tarafından, korona virüs pandemi kapsamında vatandaşlara destek olmak için başlatılan yardım kampanyası, İçişleri Bakanlığı'nın hesaplara bloke koyması ile sona ermişti. 

İçişleri Bakanlığı'nın Milli İttifakı Belediyeleri İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yardım toplamasını engellemesinin ardından gözler, yardım toplayan AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'ne çevrildi. 

"ARKADAŞLARIMIZ İADE ETTİ" 

Geçtiğimiz gün, CNN Türk'te Ahmet Hakan'a konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Benim diğer belediyelerden bir haberim yok. Hemen Konya Valisi'ni de aradık. İstanbul Valisi'ni aradık. Ankara Valisi'ni aradık. Biz bu arkadaşları uyardık. Dedik ki 'Sizin böyle bir hakkınız söz konusu değil.' Konya Valisi hemen belediye başkanımızla görüştü ve belediye başkanımız kampanyayı durdurdu. Topladıklarını da geri iade etti. Ama diğer iki belediye başkanı bunu durdurmayıp devam edeceklerini ifade edince biz de elimizdeki bir başka yetkiyi kullandık" ifadelerini kullanmıştı. 

BELEDİYENİN AÇIKLAMASI KAFA KARIŞTIRDI 

Soylu'nun açıklamalarının ardından yardım kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, paraları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan yardım kampanyasına gönderdiklerini açıkladı. 

Belediye’den yapılan açıklamada, “Konya’da başlattığımız ‘Konya İçin İyilik Vakti’ sosyal yardımlaşma kampanyamızı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan ‘Biz Bize Yeteriz’ milli dayanışma kampanyasına aktararak birlik beraberliğimizi ve gücümüzü Devletimiz yanında yer alarak devam ettireceğiz” ifadeleri kullanılmıştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamalarının ardından gözler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çevrildi. Bakan Soylu'nun konu hakkında açıklama yapıp, yapmayacağı merak ediliyor.