Şahan Gökbakar Marmaris'teki ''Yangında havada uçak yok'' deyince Soylu çok kızdı. Gökbakar'ı ''şeytan'' ilan etti

Şahan Gökbakar Marmaris'teki ''Yangında havada uçak yok'' deyince Soylu çok kızdı. Gökbakar'ı ''şeytan'' ilan etti
Muğla Marmaris’te çıkan yangınla ilgili Şahan Gökbakar’ın ‘uçaklar nerede’ diye sorduğu paylaşım sonrası Süleyman Soylu yaptığı paylaşımda Gökbakar için “sosyal medya şeytanı” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla''nın Marmaris ilçesindeki orman yangını ile ilgili sosyal medya paylaşımlarına ilişkin "Yangın başladığı andan itibaren sosyal medya şeytanları devreye girdi. İnsanlar geceden itibaren burada uyumuyorlar ve herkes bir tek ağacın kurtarılması için çaba sarf ediyor" dedi.

Süleyman Soylu''nun ifadesi yangınlara ilişkin paylaşımlarda bulunan komedyen Şahan Gökbakar''ı hedef aldığı yönünde yorumlara neden oldu.

ŞAHAN GÖKBAKAR''A YANIT
Komedyen Şahan Gökbakar, Marmaris''te başlayan yangının ardından yaptığı paylaşımda, "Bakın henüz hava aydınlık iken, bu halde yanan bir yangın... Havadan uçakla müdahale edilir mi edilir. Nerede uçaklar" diye yazdı.

Şahan Gökbakar''ın paylaşımına yanıt veren Doğa ve çevre programları yapımcısı ve Doğa aktivisti Güven İslamoğlu, "Uçak helikopter yangını söndürmez... Dip örtü yanıyorsa kara müdahalesi önemli... Alanda mücadele eden insanların moralini bozmayın... Ben söylemiştim ne demek? 20 uçak 55 helikopter var... 2 görüntü ile yorum yapmayın. Yangını İHA''lar termal kamera ile tespit etmiş" dedi.

GERÇEKTE OLAY TAM TERSİ
İslamoğlu böyle bir paylaşım yaptı ancak tüm polis muhabirleri ve itfaiye yetkilileri bilir ki yangına müdahalede hava unsurları alevleri söndürür soğutma çalışmalarını kara unsurları yapar.

İÇİŞLERİ''NDEN PAYLAŞIM
İçişleri Bakanlığı, yangına müdahaleye ilişkin bilgi paylaşımı yaptı.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
Odatv''den Uğurcan Biçer''e konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sabotaj ihtimali üzerinde durdu.

Mehmet Oktay, "Bizlere gelen bilgiler sabotaj olduğu yönündeydi. Yangının çıktığı bölge ve bir kaç yerde çıkması itibariyle yangının sabotaj olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yangına karşı alınan önlemlerin yeterliliği konusunda da sorumuza yanıt veren Mehmet Oktay şunları söyledi:

"Türk Hava Kurumu''nun (THK) geçtiğimiz yıla göre önlemleri iyi durumda.

Sabah 6.00''ya doğru Mayıs ayında Marmaris''e konuşlandırılmış helikopter ilk müdahalelerine başladı.

"GEÇEN YILA GÖRE İYİ DURUMDA"
Sabah 8.00''e doğru bizzat saydığım 4 helikopter ve 1 uçakla müdahale devam ediyordu. Sonra arkadaşlarımın ilettiği kadarıyla 8 ila 10 tane helikoptere çıkılıp, 3-4 uçak olduğu aktarıldı. Geçen yıla kıyasladığımızda daha iyi durumda. Tehlike devam ediyor, yangın tam anlamıyla kontrol altına alınmadı. Karadan ve havadan çalışmalar devam etmekte."

İlgili Haberler