İçişleri Bakanlığı Eren-4 Karlıova Varto ve Eren-5 Bagok operasyonları başlattı

İçişleri Bakanlığı Eren-4 Karlıova Varto ve Eren-5 Bagok operasyonları başlattı
İçişleri Bakanlığı, Eren-4 Karlıova Varto ve Eren-5 Bagok operasyonlarının başlatıldığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarı ile devam etmektedir." denildi.

İçişleri Bakanlığı son dakika olarak duyurdu

İçişleri Bakanlığı, bin 620 personelle Eren-4 Varto; 2 bin 550 personelle Eren-5 Bagok operasyonlarını başlattığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Eren BÜLBÜL’ün aziz hatırasına ithafen İçişleri Bakanlığınca, 2021 yılı ile birlikte EREN OPERASYONLARI başlatılmıştı.

Bu kapsamda EREN-1 TENDÜREK OPERASYONU, EREN-2 LİCE OPERASYONU, EREN-3 AĞRI DAĞI OPERASYONLARI devam ederken;

Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucusu timlerinden oluşan (1.620) personel [(93) operasyonel tim] ile EREN-4 KARLIOVA-VARTO,
Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucusu timlerinden oluşan (2.550) personel [(145) operasyonel tim] ile EREN-5 BAGOK OPERASYONLARI müşterek olarak  başlatılmıştır.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen EREN OPERASYONLARI, halkımızın desteği ile İNANÇLI ve KARARLI bir şekilde başarı ile devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"