İçişleri Bakanlığı, kayyumu Kürtçe savundu!

İçişleri Bakanlığı, kayyumu Kürtçe savundu!
İçişleri Bakanlığı, 3 büyük şehir belediyesinde başkanları görevden alarak kayyum atamasını Kürtçe savundu. Bakanlık, yaptığı Türkçe açıklamanın ardından Kürtçe açıklamayı da internet sitesine yükledi.

İçişleri Bakanlığı pazartesi günü Diyarbakır, Mardin ve Van'a kayyım atamasının ardından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi'ne de Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in başkan vekili olarak görevlendirildiklerini açıklamıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Mızraklı, Türk ve Ertan'ın "terör örgütleriyle iltisak-irtibatı olduğu", "terör örgütlerine destek verdikleri yönünde tespit ve deliller bulunduğu" belirtilmişti.

Açıklamada üç belediye başkanının, "haklarındaki adli/idari soruşturma/kovuşturmaların selameti için" Anayasa'nın 127. maddesiyle 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak görevlerinden uzaklaştırıldıkları kaydedilmişti. Ayrıca aynı kanunun 45. maddesi uyarınca üç ismin yerlerine belediye başkan vekillerinin görevlendirildiği kaydedildi. Yapılan Türkçe açıklamanın ardından, İçişleri Bakanlığı kayyım açıklamasını Kürtçe olarak İçişleri Bakanlığı'nın sitesine yükledi.

screenshot_2.png.jpeg

İlgili Haberler