İçişleri Bakanlığı’ndan kaçak göçmen açıklaması

İçişleri Bakanlığı’ndan kaçak göçmen açıklaması
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, son bir haftada 262 kaçak göçmen yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından, son bir haftada, 262 kaçak göçmen ile bir göçmen kaçakçısının yakalandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 23-30 Kasım 2018 tarihleri arasında yaşanan toplam 8 göç olayının 3'ü Sahil Güvenlik İzmir, Kuzey Ege Grup Komutanlıkları, 3'ü Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı, biri Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ve diğeri de Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı sorumluluk sahası içinde gerçekleşti.

Sahil Güvenlik İzmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlıkları sorumluluk sahası içinde bulunan, Kuşadası, Çeşme, Dikili, Ayvalık, Sığacık, Küçükkuyu bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde yoğunlaşan kontrol ve denetimlerde, Dikili ve Seferihisar bölgelerindeki 3 olayda 135 kaçak göçmen yakalandı.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı sorumluluk sahası içinde bulunan, Didim, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Bodrum ve Kardak bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde icra edilen kontrol ve denetimlerde ise Bodrum ve Didim bölgesindeki 3 olayda 81 kaçak göçmen gözetim altına alındı.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı sorumluluk sahası içinde bulunan; Kaş bölgesinde icra edilen kontrol ve denetimlerde, 1 olayda 24 kaçak göçmen yakalandı.

Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı sorumluluk sahası içinde bulunan; Enez bölgesinde icra edilen kontrol ve denetimlerde, 1 olayda 22 düzensiz göçmen yakalandı, bir göçmen kaçakçısı gözaltına alındı.

Gerçekleştirilen 8 göç girişiminin 1'inde Sahil Güvenlik Komutanlığından yardım talep edilirken, Sahil Güvenlik unsurları tarafından Bodrum bölgesinde icra edilen arama kurtarma faaliyetinde 16 kaçak göçmen kurtarıldı.

Ayrıca Sahil Güvenlik unsurları tarafından Ayvalık, Kuşadası, Didim, Bodrum ve Kaş bölgelerinde gerçekleşen 11 düzensiz göç olayında, karada tespit edilen 415 düzensiz göçmenin ve 9 göçmen kaçakçısının, Jandarma ve Emniyet ekipleri tarafından yakalanması sağlandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından düzensiz göçün engellenmesi maksadıyla icra edilen söz konusu faaliyetlerde, Ege ve Akdeniz'de, 1 Arama Kurtarma Korveti, 31 Sahil Güvenlik Botu, 7 SAGET, 1 DEGAK Timi ve 13 Kontrol Bottan oluşan yüzer unsurlar tarafından, toplam 1 bin 284 saat seyir yapıldı, 26 helikopter ve 4 uçak sortisi ile toplam 61 saat uçuş gerçekleştirildi.

Çalışmalar kapsamında, 3 Mobil Radar Timi (MORAD Timi) tarafından 160 saat görev icra edildi.