İçişleri Bakanlığı’ndan yeni genelge

İçişleri Bakanlığı’ndan yeni genelge
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Haftalık Tematik Denetimler" konulu ek denetim genelgesi gönderdi. Genelgeye göre, Kovid-19 tedbirleri kapsamında yarın ülke genelinde restoran, lokanta, kafeterya gibi mekânlar ile umuma açık yerler denetlenecek.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine genelge gönderdi. Genelgeye göre, 6 Mart Cumartesi restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerler denetlenecek.

HAFTALIK KORONAVİRÜS DENETİMİ

7 Mart Pazar otel ve konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri denetlenecek.

8 Mart Pazartesi şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları okul servisleri dâhil, havalimanı, gar, otogar gibi yerler denetlenecek.

9 Mart Salı berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar, masaj salonları denetlenecek.

10 Mart Çarşamba internet kafeler, düğün ve nikah salonları, lunapark, tematik parklar, ganyan, ı̇ddaa ve milli piyango bayileri denetlenecek.

11 Mart Perşembe Cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi, Halı sahalar, spor tesisleri ile cami ve mescitler denetlenecek.

12 Mart Cuma de AVM''ler, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler, semt pazarı, sosyete pazarı gibi yerlerin denetimi yapılacak.

İlgili Haberler