İdam yok!

Ak Parti'nin hazırladığı "Yeni Yargı Paketi"nde idamın iması bile yer almıyor. Taslağın muhalefet partilerine teslimi için eli kulağında diyebiliriz.

Görüldüğü gibi "Meclis önüme getirsin imzayı basarım" kuru sıkıları hamasetten öteye geçemedi. Görüş bildirecekler arasında bakalım "idam cezası tekrar konulmalı" diyecek oluşum çıkacak mı?

Hangi partiden söz ettiğimi anlamışsınızdır; MHP. Onların da bu konuda ön alacağını sanmıyorum. Ak Parti yönetimi, verdikleri demeçlerle bu yolun kapandığını ima ettiler.

Bahçeli her zamanki gibi talimatlara uygun davranacaktır. Hele içeride ve dışarıda zor günler yaşayan Erdoğan'a yeni sorunlar çıkarmayacağından eminim.

Meclis'teki temayül ortada. TBMM'den istenen 5'te 3 orana ulaşılmayacağını ayan beyan görüyoruz.

Aynı gündem

CNNTURK, Tarafsız Bölge'lerin sayısını artırdı. Bu da düşük reytingli ekranların isimlerine yaradı. Örneğin Ersoy Dede. O da karşısındakini konuşturmayanlar cinsinden.

Bazı bayanlar için kullandığım lafı tekrarlayacağım; "Biraz sus be kardeşim." Esas tuhafıma giden taraf ise Dede'nin bir zamanlar Fetullah Gülen'e verdiği desteği unutmuş görünmesi.

Uslu, şaşırttı

Salim Uslu başında bulunduğu sendikayı Ak Parti yönetimine teslim ettikten sonra rahatladı. Karşılığında milletvekili yapıldı.

Meclis İdare Amiri göreviyle taltif edildi. Daha öteye geçemedi.

TBMM'nin asayişi ondan soruluyor. Belinde kelepçesi, elinde copu eksik. Arada önleyemediği saldırı ve saldırganları görüyoruz. Bunlardan biri Kılıçdaroğlu'na yapılmıştı.

Destekçisi

Uslu programdaki en önemli çıkışını Meral Akşener için yaptı. Geçmişin bütün faili meçhullerini İYİ Parti Genel Başkanı'na yüklemeye çalıştı. Hatta daha ileri gitti. "Yargılanmasını istedi." Bu konuda tek desteği de Ersoy Dede'den aldı.

Ne dersiniz, Salim Uslu için "talimata uyuyor" demek yeterli mi? Politikadan emekli olduktan sonra sendikacı eskisine uygun bir iş buldum. Büyük bir AVM'de güvenlik müdürlüğüne ne dersiniz? İki ayrı kaynaktan alacağı çifte maaş ile gül gibi geçinir.

***

Yakışmadı

+++

Ali Koç'un Fatih Terim'e saldırısını ağzım açık izledim. Huylarını sever ya da sevmeyiz ama Türk futbolunun en başarılı ismi Terim'dir. Tarihimizdeki en önemli başarıları onunla elde ettik.

Koç, "Bu kadar sicili bozuk adam görmedim" derken haksızlık yapmadı mı? Sarı-Lacivertli kulübün başkanının nereden virüs kaptığını biliyorum. Vekili Semih Özsoy'dan. Benzeşen tezahürleri ikisinde de gözlemlemeye başladık.

PFDK'ya

Kavgada bile söylenmeyecek karalamalar iki ekip arasındaki savaşı, iyi harladı. Dün öğle saatlerinde açıklanan Koç'un PFDK'ya yollanması kararı oyunun bir başka parçası. Verilecek cezayı şimdiden yazalım; 60 gün maçları locasından seyredecek. Böylece Nihat Özdemir aradan çekilmiş olacak!

Kapak meselesi

Unutmadan bir konuya daha değineceğim. Galatasaray'ın "fark yer" denilen Club Brugge deplasmanından beraberlik çıkarmasına ne diyorsunuz? Bazılarına kapak olmuş mudur? Kimlere mi? Az önce söz ettik ya...

***

Hoş Sada

+++

TRT Müzik'te, Zorlu konserlerinin birini izledim. Bant yayındı ama TSM olduktan sonra benim için fark etmiyor.

Çiğdem Yarkın'ın geçmişini iyi bilirim. Bu kızcağızın soyadının Kırömeroğlu olduğu yılları hatırlıyorum. Akşam Sefası'nıda yıldızlaştı. O ekipte kimler yoktu ki; Alp Arslan, Umut Akyürek, Melda Kuyucu -Kılıç- gibi pek çok isim vardı.

Olgunluk dönemi

Çiğdem soprano. Sesi, Türk müziğinde "gevrek" diye nitelendirilenlerden. Meyanı ve yorumu güzel. Üstüne üstlük öyle bir aileye gelin oldu ki, tamamı müzisyen. Eşi, TRT'de. Bir kayınbiraderi endüstri mühendisi ama piyanist. Ötekisi ise en şöhretlisi; Ferda Anıl Yarkın.

Repertuar

Kayınpeder Kamuran Yarkın udi ve bestekar.

Programdaki en önemli sürpriz finaldeki iki İstanbul bestesiydi.

"Balat uğramaz, doğru Fener. On paraya nane şeker"i duyunca ben de başladım "Dale, dale" demeye. Bu dizeleri iyi anımsarım. Tribünlerde slogana dönüşmüştü; "Haliç, prim 25 papel"...

Sözünü ettiğim zamanda 25 lira güzel paraydı. Haldun Domaç, bu yıllara yetişti mi, bilmiyorum.

...

GÜNÜN SÖZÜ

Hayat, maliyeti karşılanmayan bir iştir. Schopenhauver

Yazarın Diğer Yazıları