İdlib şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

İdlib şehitleri son yolculuklarına uğurlandı
İdlib’de gerçekleşen hain saldırıda şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Armağan Akman ve Piyade Uzman Onbaşı Ragip Soylu Coşkun, son yolculuklarına uğurlandı.

İdlib’de gerçekleşen hain saldırıda şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Armağan Akman ve Piyade Uzman Onbaşı Ragip Soylu Coşkun, memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı.

İdlib’de Esad rejimi güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Armağan Akman'ın cenazesi memleketi Denizli'de toprağa verildi. Şehidin annesi oğlunun tabutuna sarılarak, Rüyalarıma gir, canım oğlum, seni çok seviyorum." dedi. Cenaze törenine İdlib’de birlikte görev yaptığı ve ayağından yaralanarak gazi olan arkadaşı Arif Yaman da katıldı.

Şehidin 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanlığındaki askeri hastaneden alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, Denizli Büyükşehir Belediyesinin cenaze nakil aracıyla Pamukkale ilçesi Aktepe Mahallesi TOKİ evlerindeki baba ocağına getirildi.

Anne Gülseren Akman, şehit oğlunun naaşına sarılarak, "Canım oğlum, seni üzdüysem beni affet. Seni çok seviyorum. Ağlamayın, o kimse ağlamasın isterdi. Rüyalarıma gir, canım oğlum, seni çok seviyorum." dedi.

Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde şehidin babası Suat, annesi Gülseren ve kardeşi Cemile Akman taziyeleri kabul etti.

İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omzunda top arabasına taşındı.

Bu sırada vatandaşlar, tekbir getirip "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı. Törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Bekar olduğu öğrenilen şehit Uzman Onbaşı Armağan Akman'ın cenazesi, Asri Mezarlık'taki şehitliğe defnedildi.

Cenaze törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende şehidin İdlib'de birlikte görev yaptığı, ayağından yaralanarak gazi olan arkadaşı Arif Yaman da koltuk değnekleriyle hazır bulundu.

RAGİP SOYLU COŞKUN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İdlib'de sürdürülen Bahar Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ragip Soylu Coşkun için memleketi Elazığ'da tören düzenlendi. 

Törende ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Ahmet Rufai Coşkun, ayakta durmakta güçlük çekti. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından dua edilip, helallik alındı. Ardından şehit Uzman Onbaşı Ragip Coşkun'un cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına konuldu.

Kortej eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar sık sık tekbir getirdi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Şehit Coşkun için düzenlenen törene şehidin ailesi, silah arkadaşları ve binlerce vatandaşlar katıldı.

1-20200305151823.jpg3-855.jpg