İdlib şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

İdlib şehitleri son yolculuklarına uğurlandı
Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen saldırı şehit olan sözleşmeli Er Enes Kaya ve Piyade Uzman Çavuş Fatih Kara son yolculuğuna uğurlandı.

İdlib’te düzenlenen saldırı sonrası yararlanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Sözleşmeli Er Enes Kaya memleketi Gaziantep’te toprağa verildi. Şehit Kaya için düzenlenen törene, şehidin babası Süleyman, annesi Döne, eşi Zeliha, kardeşleri ile aile yakınlarının katıldığı törende Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Vali Davut Gül, AKP, CHP ve MHP'li milletvekilleriyle askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

esa-nc0xcaaktfe.jpg

OĞLUNUN BAĞCIKLARINI BAĞLADI

Törende şehidin 9 yaşındaki kardeşi Mustafa Kaya'nın ayakkabısının bağcıklarının çözüldüğünü fark eden rütbeli bir asker, eğilerek küçük çocuğun ayakkabısını bağladı. Şehidin eşi Zeliha Kaya, törene eşinin kamuflajıyla katıldı. Tören alanında bulunan kalabalık ise zaman zaman tekbir getirdi, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi.

ŞEHİT KARA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Suriye'nin İdlib kentinde yürütülen Bahar Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fatih Kara ise, memleketi Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Koçkıran Köyü'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Törende ayakta durmakta güçlük çeken şehidin anne ve babası tabuta sarılıp ağladı. Piyade Uzman Çavuş Fatih Kara'nın cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak köy mezarlığında toprağa verildi.    

Şehit Kara'nın cenaze törenine İdlib'de başka bir saldırıda yaralanıp Iğdır'daki evlerine gönderilen gaziler Ercan Babet ile Sefter Güzel Nargün de katıldı.

1a-003.jpg2a-002.jpg