İdlib'de 2 asker şehit, beş askerimiz yaralı

İdlib'de 2 asker şehit, beş askerimiz yaralı
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İdlib'de 2 askerimizin şehit olduğu 5 askerimizin ise yaralandığı bildirildi. Açıklamada 50’den fazla rejim unsuru, 5 tank, 2 zırhlı personel taşıyıcı, 2 silahlı pikap ve 1 obüsün imha edildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Belirlenen hedefler ateş altına alınmış, alınmaya devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, "Bugüne kadar olduğu gibi şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır. Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz" denildi.

Bakanlık, ayrıca İdlib bölgesindeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre; 50’den fazla rejim unsuru, 5 tank, 2 zırhlı personel taşıyıcı, 2 silahlı pikap, 1 obüsün imha edildiğinin öğrenildiğini kaydetti.

İdlib'de geçtiğimiz iki hafta içerisinde gözlem noktalarımıza düzenlenen saldırılarda toplamda 13 şehit vermiştik. Saldırılarda 12 Mehmetçiğimiz ve bir sivil personel şehit düşmüştü.

ÇAVUŞOĞLU: "KANI YERDE KALMAYACAK"

Saldırının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İdlib’de şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milli Savunma Bakanlığımızın da açıkladığı gibi; aziz şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde kalmadı, bundan sonra da kalmayacak" ifadelerini kullandı.

YARALI ASKERLER HATAY'A GETİRİLDİ

İdlib'deki hava saldırısında yaralanan 5 askerimiz ambulanslarla Hatay Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından açıklama yaptı. Koca açıklamasında, "İdlib'te şehit olan vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı askerlerimiz acilen tedavi altına alınmıştır. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

ACI HABER GAZİANTEP'E ULAŞTI

Suriye'nin İdlib kentinde, rejimin düzenlediği hava saldırısında şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Mustafa Ertürk'ün şehadet haberi Gaziantep'teki ailesine ulaştı. Şehit Ertürk'ün acı haberi Gaziantep'teki İstiklal Mahallesi'nde oturan babası Osman Ertürk ve annesi Hatice Ertürk'e, askeri yetkililer ve sağlık ekiplerince verildi.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler