"İdlib'den dönenler Türkiye'ye karşı cihada başlayabilir"

"İdlib'den dönenler Türkiye'ye karşı cihada başlayabilir"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, katıldığı bir canlı yayında "İdlib'den dönenler Türkiye'ye karşı cihada başlayabilir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, KRT TV'de Ferit Atay'ın sunduğu Sorguluyorum programına konuk oldu.

Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özdağ, cihatçı selefimizin geldiğini ve şimdiden Arap mafyası oluşmaya başladığını savundu.

"Yarın burada terör örgütleri çıkacak" ifadelerini kullanan Özdağ, "İdlib'den dönenler Türkiye'ye karşı cihada başlayabilir" dedi.

Ümit Özdağ'ın açıklamaları şu şekilde:

“Gerçeklerden tamamen kopuk. Kafalarında oluşturdukları bir ümmet. Böyle bir şey yok yani. Eğer bir ümmet olsa sadece ve buna göre siyasal bir şekillenme olsa, dünyada bir tane İslam devleti olur. Evet İslam ümmetinin üyesi olan insanlar onlarca farklı milli devlette örgütlenmişler. Bir milli kimlik dediğimiz kimlik var. Bakın Suriye’den gelen bir Selefi anlayış var. Bizim imam hatiplere ve ilahiyat fakültelerine de sızmaya başladı. Hanefi Maturidi anlayışı tasfiye eden.. Bu bizim bin senelik geleneğimiz kardeşim. Türk’ün İslam anlayışı. Bunun yerine cihatçı, Selefizm geliyor. Sonra bunları entegre edemeyeceksin. Anadolu’nun içerisinde şimdiden bir Arap mafyası oluşmaya başladı. İstanbul’da uyuşturucu kontrollerine girdi. Yarın burada terör örgütleri ortaya çıkacak. İdlib’den dönenlerin bazı Türk olanları şimdi Türkiye’nin çeşitli yerlerine yerleşmeye başladılar. Yarın buna başkaları da eklenecek. Peki Türkiye’ye karşı bir cihada başlamayacaklarının güvencesi nedir? Yok. Başlayabilirler mi? Tabi başlayabilirler”

İlgili Haberler