İdlip şehidi Basri Demirel son yolculuğuna uğurlandı

İdlip şehidi Basri Demirel son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Suriye'nin İdlib Şehri'nde yaralanarak hastaneye kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Kayserili Piyade Uzman Çavuş Basri Demirel'in cenaze törenine katıldı. Şehit Demirel, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Terörle mücadele konusunda yürüttüğümüz mücadelede şehit düşen Kayserili Piyade Uzman Çavuş Basri Demirel, memleketi Pınarbaşı'ndan son yolculuğuna uğurlandı. Suriye'nin İdlib Şehri'nde Ebu Zehir tren yolu gerginliği azaltma bölgesinde kimliği tespit edilemeyen bir araçla 3 şahsın bölgeye yaklaşarak roketatarlı saldırısı sonucu yaralanan Şehit Demirel, Hatay Bölge Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Şehit Demirel'in cenaze töreninde İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman ve İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şehide son görevlerini yerine getirdi. Törene Başkan Ataman ve Milletvekili Ataş dışında, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki,  AKP Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, şehit Demirel’in babası Hacı, annesi Hatice, 3 kardeşi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

sehit-haberi.jpeg

Şehidi ve ailesini yakınen tanıdığını ifade eden Vekil Ataş: "Şehidimizi ve ailesini yakınen tanıyorum. Kendileriyle uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Bugün Kayseri, bir evladını bu vatana şehit verdi. Bizler bütün şehit ailelerimizin olduğu gibi Basri kardeşimizin de ailesinin yanındayız. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" dedi.

Şehit ailesine başsağlığı dileklerini ileten İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman: "Bizler şehit ailemizin yanındayız. Kendilerine başsağlığı diliyorum. Acımız büyük, Allah Basri kardeşimizin mekanını cennet etsin. İYİ Parti Kayseri İl Başkanlığı olarak üzerimize düşeni her zaman yapacağız. Şehidimizi unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.