İGDAŞ Genel Müdürü Mithat Bülent Özmen oldu

İGDAŞ Genel Müdürü Mithat Bülent Özmen oldu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketi İGDAŞ'a Genel Müdür olarak Dr. Mithat Bülent Özmen atandı.

ÜMİT KARADAĞ - YENİÇAĞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim kadrosu yapılandırması devam ediyor. İBB'nin iştirak şirketlerinden İGDAŞ'ın yeni Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen oldu.

Dr. Özmen, 1988-1992 yılları arasında Mülkiye’de siyaset bilimi ve kamu yönetimi okudu. AB Jean Monnet Bursiyeri olarak özel sektörü temsilen gittiği University of Kent, Brussels School of International Studies’den uluslararası ilişkiler yüksek lisans derecesi alan Dr. Özmen, doktorasını Okan Üniversitesi’nde bankacılık ve finans üzerine yaptı.

1992 yılında T.C. Dışişleri Bakanlığı’nda iş hayatına başlayan Dr. Özmen, 1994 yılında Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu’na katıldı. Dr. Özmen, müteakip süreçte hem banka ve finans kuruluşlarında hem de reel sektörde CCO, CRO, COO ve CFO olarak çalıştı. En son Türkiye Varlık Fonu’nda CFO ve COO olarak görev alan Dr. Özmen, halihazırda Akfel Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO’luk görevlerinin yanısıra, Doğal Gaz İthalatçıları Derneği (GAZİD) Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütmektedir. 

Bahçeşehir Üniversitesi ve Okan Üniversitesi MBA ve Yüksek Lisans Programlarında Gayrimenkul Ekonomisi, Gayrimenkul Satış Stratejileri, Bankacılıkta Risk Yönetimi, Finansal Yönetim, Finansal Piyasalar ve Kurumlar dersi veren Dr. Özmen; Bilgi Üniversitesi’nde Bankacılık ve Finans Programı Danışma Kurulu Üyesi olarak iş dünyasını temsil etmektedir.

Türkiye’de dar gelirli hane halklarının konut sorununun çözümüne yönelik yeni bir finansal model öneren kitap çalışması Türkiye Bankalar Birliği tarafından yayımlanan Dr. Özmen, aynı zamanda Ekonomist, cnnturk.com ve Bloomberg Businessweek köşe yazarıdır.