"İhvan milliyetçiliğini kaldırmadı"

"İhvan milliyetçiliğini kaldırmadı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "etnik ve kültürel milliyetçiliği kaldırdık" sözlerini yorumlayan, Türk milliyetçiliğinin duayen fikir adamlarından Prof. Dr. İskender Öksüz, “Erdoğan İhvan milliyetçiliğini ortadan kaldırmış değil” dedi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Erdoğan, dün katıldığı bir radyo programında, etnik ve kültürel milliyetçiliği kaldırdık demesi, tartışılmaya devam ediyor. Konu ile ilgili Yeniçağ’a açıklamalarda bulunan Türk milliyetçiliğinin duayen fikir adamlarından Prof. Dr. İskender Öksüz, “Erdoğan ihvan milliyetçiliğini ortadan kaldırmış değil” dedi.

Öksüz, “Erdoğan’a hangi milliyetçiliği ortadan kaldırmadığını sormak gerekiyor. Esas soru bu. Mursi milliyetçiliğini ortadan kaldırmış değil. İhvan milliyetçiliğini ortadan kaldırmış değil. Bu, Arap milliyetçiliğinden de daha öte bir durum.” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELİ TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİDİR”

Öksüz sözlerini şöyle sürdürdü; “Böyle şeyler söyleyenlerin, ne olmadıklarının yanında ne olduklarını da söylemeleri gerekir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli Türk milliyetçiliğidir. Etnik milliyetçilik, azınlık milliyetçiliği demektir. Biz de etnik milliyetçilik taraftarı değiliz. Biz kültür milliyetçisiyiz diyoruz, ona da karşı çıkıyor. Onun için ben soruyorum, ne milliyetçisisin diye."

“KAFALARINDA MİLLET KAVRAMI YOK”

Öksüz sözlerini şöyle tamamladı; “Onlar için etni-sitelerin hepsi ırktır. Milletten anlamıyorlar. Millet kavramı yok kafalarında çünkü. Meseleye ırklar olarak bakıyorlar, ırkların üzerinde de kendi ümmet görüşleri var. Dolayısı ile Erdoğan’ın ne milliyetçisi olduğunu söylemesi gerekir.” dedi.