İki çocuğun canına mal olan şırıngalı çikolata olayında dehşete düşüren ayrıntı

İki çocuğun canına mal olan şırıngalı çikolata olayında dehşete düşüren ayrıntı
Diyarbakır ve Ankara’da iki çocuğun ölümüyle sonuçlanan şırıngalı çikolata olayında şok bir ayrıntı ortaya çıktı. Çikolataların bakanlıktan onay alamadığı ve merdiven altı üretim oldukları belirtildi.

Sabah Gazetesi’nden Özgür  Cebe’nin haberine göre, Diyarbakır ve Ankara'da iki çocuğun ölümüyle sonuçlanan şırıngalı çikolata olayında korkunç gerçek ortaya çıktı. Belirtilene göre, bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan üretici firma sahiplerinin ifadelerinde “Biz ilk olarak Gıda ve Ticaret Bakanlığına oyuncak olarak başvuru yaparak patent almak istedik. Ancak Ticaret bakanlığı bize oyuncak için gerekli vasıfları taşımadığından onay vermedi. Tarım Bakanlığı da sadece gıda mühendisi denetiminde üretim izni verdi" dediği belirtildi

Yaşanan gelişmelerin ardından söz konusu firmanın merdiven altı üretim yaptığı ve üretimin her aşamasında bulundurulması zorunlu olan gıda mühendisi bulundurmadıkları, üretimin hijyen koşularında gerçekleşmediği gibi çikolataların merdiven altı depoda çalışan 5 işçi tarafından şırıngalara doldurulup iç piyasaya sürüldüğü belirlendi.

11 MİLYON SATILDI

Diyarbakır ve Ankara’da iki çocuğun şırıngalı çikolatadan hayatını kaybetmesinin ardından üretim durmuş, bu olaylar yaşanana kadar ise piyasaya yaklaşık 11 milyon ürün sürülmüştü.